Siirt Belediye Başkanlığı bünyesinde yapımı tamamlanarak hizmete açılması beklenen Canlı Hayvan Borsası'nın elektrik panolarına ait aydınlatma direkleri ve elektrik hatlarındaki kablolar çalındı.
Siirt Belediye Başkanlığı meydana gelen olay ile ilgili bir açıklama yaptı. Konunun araştırıldığını bildiren belediye yetkilileri, olayın sabah saatlerinde vatandaşların ihbarı üzerine öğrenildiğini duyurdu. Açıklamada, “Belediyemiz yetkililerince yapılan inceleme sonucunda, Gökçebağ beldesi yolu üzerinde yapımı tamamlanan Canlı Hayvan Borsası'na kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından girildiği tespit edilmiştir. Binada bulunan 4 adet elektrik panosunun tahrip edildiği ve bu panolar içinde bulunan çok sayıda elektrik malzemesinin yanı sıra, 8 adet aydınlatma diğeri ve borsa alanından geçen iki ayrı elektrik kanalında bulunan elektrik kabloları aksamı söküldüğü tespit edilmiştir. Ayrıca, binada bulunan 24 adet musluğun çalındığı da tespit edilmiştir” denildi.
Olayın duyulması ardından jandarmaya haber verildiği ifade edinilen açıklamada, jandarmanın yaptığı inceleme ardından olayla ilgili soruşturmanın adli merciler tarafından başlatıldığı belirtildi.
Kaynak: iha