Siirt Valisi Ahmet Aydın, Sancaklar Vakfı aracılığıyla Siirt’te bulunan 800 Suriyeliye 500 bin lira para yardımında bulunduğunu açıkladı.
Siirt Öğretmenevi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlidin ardından açıklamalarda bulunan Siirt Valisi Ahmet Aydın, sosyal devlet olmanın bir gereği olan yoksulları gözetmenin temel bir ilke olduğunu söyledi. Siirt’te maddi durumu iyi olmayan ailelere yönelik valilik bünyesinde kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla yardım yapıldığını belirten Vali Aydın, "Hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmıyoruz. Devletimiz, nakdi ve gıda yardımlarının yanı sıra eğitim yardımlarıyla okul okuyan ailelerin çocuklarına para yardımında bulunuyor. Bu sosyal devlet olmasının bir gereğidir. Ayrıca komşu ülkemiz Suriye’de yaşanan savaştan kaçara ülkemize ve ilimizde sığınan Suriyelilere ve ayrıca Afganlara kucak açmış bir milletiz. Bizim kültürümüzde paylaşmak ve yardımlaşmak var. Bizim Kültürümüzde; ‘komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değil’ diye buyuran sevgili peygamber efendimizin bu buyruğunu yerine getirmek var. Bu amaçla ilimizde tespit ettiğimiz Suriyelilere aileler 5 ile 7 bin lira arasında değişen toplam 500 bin lira nakdi yardımı dağıtacağız. Desteklerinden dolayı Sancaklar Vakfı'na teşekkür ediyorum" dedi.
Düzenlenen törenin ardından para çekleri ailelere teslim edildi. Etkinlik, İbrahim Çoban'ın seslendirdiği ilahi dinletisi, İl Müftüsü Faruk Arvas'ın dua okumasının ardından sona erdi.
Kaynak: iha