Siirt’te Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Siirt Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından, Tillo ilçesinde tatbikat yapıldı.
Tatbikatta senaryo gereği Tillo Kalesi'nde sarp kayalarda yaralanan üç kişi yapılan bir operasyonla kurtarıldı. 28 kişilik UMKE ve AFAD ekipleri, yaklaşık 100-150 metre aşağıda sarp kayalarda yaralıların nasıl kurtarılacağı canlandırıldı. Tatbikatı izleyen Siirt Valisi Ahmet Aydın burada yaptığı açıklamada, bölgede olabilecek doğal afetler, kazalar ve benzeri durumlarda kazazedelere en kısa sürede nasıl ulaşılıp zamanında tıbbı müdahalenin yapılabileceğinin tatbikatı yapıldığını söyledi.
Ekiplerin eğitimli ve hazır olmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Aydın, “Tatbikatın amacı, ilimizde oluşabilecek doğal afetler, depremler ve çeşitli kazalarda anında yaralılara daha hızlı ve daha etkin müdahale edilebilmek ve yaralılara yapılacak ilk müdahalenin ardından en yakın sağlık kuruluşuna ivedi ulaştırabilmektir. Gerçeği aratmayan çok önemli bir tatbikat yapıldı” dedi.
Sağlık İl Müdürü Serkan Aslan ise tatbikatta yaptığı açıklamada, Siirt ve ülkenin büyük bir bölümünün deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak, sağlık camiası olarak her zaman tedbirli ve hazır olmak zorunda olduklarını söyledi.
Kaynak: iha