Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara yönelik çalışma başlatırken, kahvehane işleticilerini de uyardı.
Şehir merkezinde kaldırımların işgal edilmesine seyirci kalmayacaklarını belirten Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, bu konuda zabıtaya tam yetki verdiklerini söyledi. Bakırhan, "Zabıta hizmetlerinin daha sağlıklı uygulana bilmesi için yönetim olarak her türlü desteği personelimize sunacağız. Bu anlamda bizlerde zabıta personelinden halkın daha rahat şartlarda kentte bulunan cadde ve sokaklarda dolaşa bilmesi görev ve sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz. Kaldırım işgallerinin son bulması için başta pilot bölge olarak seçtiğimiz ve kentin en işlek caddesi olmak üzere hiçbir kişi veya esnafa her hangi bir ayrıcalık tanınmayacaktır. Gerekli uyarıları dikkate almayanlara da gerekli cezai işlem başlatılacak" dedi.
Yapılan denetim ardından zabıta ekipleri, Güres Caddesi’nde denetime çıktı. Ekipler, kahvehane işletmecilerini de caddeye sandalye bırakmamaları uyarısında bulundu.
Kaynak: iha