Siirt'te et satışlarının kurullara uygun yapılmadığına yönelik artan şikayetler üzerine Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kasaplara yönelik denetimlerini artırdı.
Siirt Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Özdemir ile Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, zabıta ve gıda denetim ekiplerinin katılımıyla kent merkezinde bulunan kasaplar denetlendi. Denetimler sırasında kurallara uymayan kasaplara yönelik uyarıda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, kentte yaşayan tüm vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda bulunan et ürünlerinin tüketmesinin en temel hakkı olduğunu ifade etti. Murat, dışarıda satış için sergilenen et ve et ürünlerinin toz, egzoz gazı, sinek gibi çeşitli etkenler etkilendiğini, bunların insan sağlığı için tehlike arz ettiğini kaydederek, bu neden kentte bulunan kasaplar et satışlarında kurallara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermedikleri takdirde cezai işlemlerin uygulanacağını söyledi.
Et satışlarının hijyenik ortamlarda yapılmadığına yönelik şikayetler geldiğini belirten Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özdemir ise, "Belediye olarak kentte zabıta denetim ekiplerinin denetimlerinin sürüyor" dedi.
Kaynak: iha