30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimler sonucunda AK Parti’den Boyabat Belediye Başkanı seçilen Şefik Çakıcı görevine başladı.
Mazbatasını alarak görevine başlayan Çakıcı’ya, eski Belediye Başkanı Mehmet Ermiş belediyenin mührünü vererek görevi devretti. Belediye başkanlığı için düzenlenen devir teslim töreni yağmurlu hava sebebiyle düğün salonunda yapıldı. Birçok vatandaşın katılarak destek verdiği yeni belediye başkanı Şefik Çakıcı, alkışlar arasında eski belediye başkanı Mehmet Ermiş ile birlikte kol kola salona girdi.
Törende ilk konuşan AK Parti İlçe Başkanı Hasan Tosunoğlu, yorucu bir seçim maratonundan sonra belediye başkanı seçilen Şefik Çakıcı’yı kutlayarak, destek olan herkese teşekkür etti.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan eski Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, başkanlığı boyunca herkesin başkanı olmaya çalıştığını ve hakkıyla görevi teslim etmenin gururu içinde olduğunu söyledi. Yeni başkana görevinden başarılar dileyen Ermiş, “Biz hizmetleri buraya kadar getirdik. Bundan sonra yeni başkanımız Şefik bey yarıda kalan hizmetlere devam edecek. Allah mahcup etmesin. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Mührü alarak resmen göreve başlayan yeni Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, salonu dolduran vatandaşların gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, Boyabat’a laik olmaya çalışacağını söyledi. Görev süresi boyunca kendisine verilen hiçbir oya halel getirmeyeceğini vurgulayan Çakıcı, “Herkesi kucaklayan bir belediye başkanı olacağım. Gidilmedik sokak bırakmayacağız. Aldığımız bayrağı nasıl teslim aldıysak, aynı gurur ve daha ileriye taşınmış bir halde inşallah teslim edeceğiz” diye konuştu.
Daha sonra kesilen kurbanın ardından, yeni başkan Şefik Çakıcı, makamına geçerek resmen görevine başladı.
Kaynak: iha