Şırnak'ın Cizre İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı işbirliğinde ilçede ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan fırıncılara yönelik eğitim semineri düzenlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı arasında “Hijyen Eğitimi” kursu düzenlenmesine ilişkin yapılan protokol neticesinde Cizre Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, ilçede ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan fırıncılara yönelik Cizre Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda hijyen eğitimi düzenlendi. İki gün süren eğitime 30 kişi katıldı.
Fırıncılara yönelik yapılan bu eğitimlerde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde çalışan gıda mühendisleri tarafından personel hijyeni, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı temizlik ve dezenfeksiyon konularında eğitimlerin verildiği belirtildi. Eğitimlerini tamamlayan 30 kişi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilgili oda temsilcilerinden oluşturulan bir komisyon tarafından sınava tabi tutuldu. Yapılan sınav neticesinde 24 kişi sınavı başarılı bir şekilde bitirip sertifika almaya hak kazandı. Sınavı geçen 24 kişiye sertifikalarının yakın bir zamanda verileceği belirtildi.
Kaynak: iha