Türkiye genelinde düzenlenen '81 ilimize 81 akülü sandalye' kampanyası kapsamında Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Yenişehir İlkokulu öğrencisi Berivan Tur'a, akülü sandalye hediye edildi.
Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu’nda görevli Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, ülke genelinde başlatılan '81 ilimize 81 akülü sandalye' kampanyasına Şırnak adına başvuru yapmış, kendi okulunda ve Yenişehir İlkokulu'nda yardım kampanyası başlatmıştı. Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu öğrencileri, engelli Berivan Tur için seferber olup harçlıklarını yardım kutusuna attı. Toplanan paralarla '81 ilimize 81 akülü sandalye' kampanyası kapsamında engelli öğrenciye akülü sandalye alındı. Akülü sandalye Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile Berivan Tur’a teslim edildi.
Yenişehir İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Berivan Tur çok mutlu olduğunu ifade ederek yardımda bulunan herkese teşekkür etti.
Kampanya hakkında açıklamada bulunan öğretmen Aydın Vural, "Bir yüz daha güldü, bir engel daha kalktı. Berivan da artık sokağa çıkacak, parka gidecek beden eğitimi dersinde sınıfta oturmayacak. Annesi ve babası sırtlarında getirip götürmeyecekler okula. Bu kampanyanın iki amacı vardı. Birincisi engelli bir kardeşimizin engelini kaldırmak. Biz iki akülü sandalyeyi Silopi’ye kazandırarak iki yüz güldürdük. İki engel kaldırdık. İkinci amaç ise çevremizdeki insanların engelliler konusunda ki bilinç ve duyarlılıklarını harekete geçirmek. Bunu da şu an öğrencilerimizin gözlerindeki sevinçten anlayabiliyoruz. Çünkü öğrencilerimiz hem Hüseyin hem Berivan başka okulun öğrencisi olmalarına rağmen müthiş bir fedakarlıkla simit paralarını dondurma paralarını yardım kutusuna attılar. Belki onlardan toplanan meblağ büyük değildi ama onların yürekleri kocaman niyetleri tertemiz. İşte o kocaman yürekleri internet ve medyadan öğrenen başka iyi insanlar el uzattılar Silopi’ye. Ankara’dan, Konya’dan, Sakarya’dan hatta Amerika’dan bile maddi destekte bulunanlar oldu. İşte o kutulara atılan 25 kuruşlar, 1 liralar, iki tane akülü sandalye olup döndü Silopi'ye. Berivan’ı sınıfında ziyaret ettiğim ilk gün söz vermiştim kendi kendime. Hüseyin’in yaşadığı mutluluğu Berivan’da yaşamalıydı. Onunda hakkıydı bu sevinç. Berivan şuan hem hakkını hem sandalyesini aldı. Berivan’ın yüzündeki hüzün gitti yerini gülücükler aldı. Bu anı yaşamak ve şahit olmak bize de yeni kampanyalar başlatmak için güç ve cesaret verdi. Artık Silopi’de yüzü gülen iki engelli kardeşimiz ve engelliler konusu da daha duyarlılık daha bilinçli yüzlerce minik kalp var. Bu sandalyenin Berivan için yepyeni sevinç ve mutluluğu olduğu, yüzünün hep güldüğü bir başlangıca vesile olmasının diliyorum" dedi.
Berivan Tur'un babası Ebubekir Tur da yardımda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: iha