Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Şırnak İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan 25 personele sağlık Bakanlığı'nın 2459 Sayılı yönetmeliği kapsamında ilk yardım kursu verildi.
Özelleştirme sonrasında vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarını yoğunlaştıran DEDAŞ, iş güvenliği ve eğitimi konularına da büyük önem veriyor. Çalışanların iş güvenliğini ön planda tutan DEDAŞ, Sağlık Bakanlığı'nın 2459 Sayılı yönetmenliği kapsamında 25 personelini temel ilk yardım eğitiminden geçirdi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitimde, kalp krizi, elektrik çarpmaları, yüksekten düşme, trafik kazaları ve her türlü travma konusunda personele uygulamalı eğitim verildi. Personele eğitim veren ilk yardım eğitmenleri Leyla Acar ve Fatma Oğuz, Türkiye’de ilk yardım kazalarında vefat eden insan sayısının trafik kazalarında vefat eden insan sayısından fazla olduğunu belirterek, başta kurumlar olmak üzere tüm bireylerin ilk yardım eğitimi konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi.
İlk yardım eğitmenleri, acil bir durumda yapılması gereken teknikler ve yapılmaması gereken uygulamalarla alakalı katılımcıları bilgilendirdiklerini ifade ederek, DEDAŞ’ın ilk yardım eğitimine verdiği önem nedeniyle teşekkür etti ve diğer kurumlara örnek olması temennisinde bulundu. DEDAŞ İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Salih Taril ise, kurum olarak kursa 25 kişi ile iştirak ettiklerini belirterek, çalışanların kursa gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi. İş Güvenliği Uzmanı Taril, elemanlarının ağır işlerde çalıştıklarını belirterek, “DEDAŞ olarak vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için yoğun ve zor şartlarda çalışan bir kurumuz. Özellikle sahada çalışan ekiplerimiz ağır ve tehlikeli işlerde çalışıyor. İş riskini azaltmak için her türlü tedbiri alıyoruz ve eğitimini veriyoruz. Buna ek olarak çalışanlarımıza temel ilk yardım eğitimini de vermek istedik. Elemanlarımız gerek sahada, gerekse de iş yerinde olası kazalarda ilk müdahalenin yapılması, sakatlıkların önlenmesi, sağlık ekipleri gelinceye kadar sağlıklı ortamların oluşturulması konusunda yeterli bilgiye sahip oldu. Eğitimlerimiz uygulamalı geçti. Gayet verimli bir eğitim oldu. Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
İlk yardım eğitimi alan 25 personelin sağlık müdürlüğü tarafından yapılan sınava tabi tutulacakları ve başarılı olan çalışanlara Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım sertifikası ve ilk yardım kimlik kartının verileceği öğrenildi.
Kaynak: iha