Vali Hasan İpek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Danışmanı Melih Çelik, Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Daire Başkanı Murat Elbir ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen'i konuk etti.
Vali Hasan İpek, makamında ağırladığı konukları ile bir süre görüştü. Görüşmede gazetecilere açıklama yapan Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen, Şırnak-Cizre karayolunun sene sonunda hizmete gireceğini, şuan yapımı devam eden iki tünelin son 150-200 metresine gelindiğini ve iki ay içinde bu iki tünelin açılacağını söyledi. Silopi çevre yolu ile ilgili sorulara da cevap veren Gülen, “Silopi'de önceliğimiz TIR parkının karşısındaki köprülü kavşağı ve Habur'a kadar olan kısmı bitirmek. Daha sonra Silopi'nin içinden geçen yolu geçici olarak bir çözüme kavuşturacağız” dedi.
Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Daire Başkanı Murat Elbir ise Sanat Yapıları Daire Başkanlığı olarak burada yapılan tünel ve köprülü kavşak inşaatını yerinde görmek istediklerini belirterek, Habur'a yapılması planlanan 3. köprünün projesinin tamamlandığını ve onay geldiğinde zaman kaybetmeden ihalesini yapıp hızlı bir şekilde inşaatına başlanacağını kaydetti.
Vali Hasan İpek ise Habur'a yapılacak 3. köprünün tüm Türkiye için önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak Şırnak-Cizre karayolunun da sene sonunda hizmete gireceğini belirtti. Vali İpek, “Hem Kalkınma Bakanlığı, hem Karayolları Genel Müdürlüğü hem de Karayolları Bölge Müdürlüğü heyetine buraya geldikleri ve Şırnak ile özel ilgilendikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha