Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği ve Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan ve yönetim kurulu üyeleri, il merkezine bağlı Yeni Aslan Başar köyünde okuyan ilköğretim okulu öğrencilerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kırtasiye ve çeşitli hediyeler dağıttı.
Dernek Başkanı Hatice Atan ve dernek üyeleri, okul müdürünün de katılımıyla öğrencilere 60 kişilik kırtasiye ve çeşitli hediyeler dağıttı. Minik öğrencilerle tek tek ilgilenen Dernek Başkanı Atan, “Amacımız, ihtiyacı olan öğrencilerimize kendi çapımızda gereken destekleri sağlamak ve 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda minik evlatlarımızı sevindirmektir. Eğitim, sadece belli bir zümreye has değildir. Dernek olarak eğitim alanında gerek ilköğretim gerek lise ve gerek üniversiteye hazırlanan veya üniversite okuyan öğrencilerimize elimizden geldiğince imkanlar dahilinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapacağız. Çocuklarımızın gözlerinde gördüğümüz azimli ve başarılı bizleri mutlu etmektedir. İnanıyorum ki, bu çocuklarımızın hepsi geleceğin en iyi doktorları, avukatlar, öğretmenler ve en önemlisi anne ve babaları olacak” dedi.
Öğrenciler ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kendilerini unutmadıkları ve yanlarında oldukları için hep bir ağızdan dernek yönetimine teşekkür ederken, okul idarecileri de hem yapılan ziyaretten hem de çocukların yüzlerinde oluşturdukları mutluluktan dolayı dernek yönetimine teşekkürlerini iletti.
Kaynak: iha