Sivas İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter Ebeler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında ebeliğin tarihin en eski kutsal mesleklerden biri olduğunu söyledi.
İlter açıklamasında; “Ebelik, tarihin en eski ve kutsal mesleklerinden biridir. Anne ve bebeğe kaliteli sağlık hizmeti vermeyi amaçlayan ebelerimiz, doğumun fizyolojik bir yaşam dönemi olduğuna inanır ve kadınların daha insani koşullarda, müdahalesiz doğum yapmalarını sağlamak için çalışır. Ebenin tek görevi doğum yaptırmak değildir. Doğmamış bebeğin takibini anne karnından itibaren yapan, annelerin gebelik dönemini sağlıklı geçirebilmeleri için gerekli destek ve eğitimleri veren, doğumuna yardım eden, yenidoğan döneminden itibaren tüm bebek ve çocukların gelişmelerini, beslenmelerini, büyümelerini takip ederek gerekli uyarılarda bulunan ebelerimiz toplum sağlığının geliştirilmesi kapsamında çok önemli görevler üstlenmiştir” dedi.
Koruyucu sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten İlter; “ Bugün anne ölüm hızı, bebek ölüm hızında ki düşüşler, bebeklerin emzirme oranlarında ki artış gibi çeşitli sağlık göstergelerinde ki olumlu gelişmeler Koruyucu Sağlık Hizmetleri sonucudur. İlimizin her köşesinde fedakarca, çeşitli zorluklarla karşılaşsa da yılmadan hizmet veren tüm ebelerimizin gününü kutlarım” diye konuştu.
Kaynak: iha