Sivas Belediyesi Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında, sanatçı Ahmet Özhan’ı Sivaslılarla buluşturdu.
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Hafız Durmuş Arslan’ın Kur’an Tilaveti ile başlayan program, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Veda Hutbesi hakkında hazırlanan görselin sunulmasıyla devam etti.
Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, “ Biz Müslümanlar olarak şükretmeliyiz. Evet, Peygamber Efendimiz’in bugün doğum yıl dönümünü kutluyoruz. İnşallah bundan sonra da kutlayama devam edeceğiz. Esas önemli olan bu tür programlar değil. Esas önemli olan O’nu anlamak, O’nun tavsiyelerine uymaktır. Cahiliye dönemini hep söyleriz. Öyle ki, insanlar sevgiden, hoşgörüden uzak, nefret dolu, güçlünün zayıf olanı ezdiği bir dönemdi. Ama Peygamber Efendimiz ile birlikte bu nefret sevgiye dönüştü, insanlar arasındaki kardeşlik duyguları gelişti, hoşgörü arttı, paylaşma duyguları yerleşti” dedi.
Program, sanatçı Ahmet Özhan’ın söylediği ilahilerle sona erdi.
Kaynak: iha