Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen yangın sonucunda oluşan kazada hayatını kaybedenlerin aileleri için başlatılan yardım kampanyasına esnaf teşkilatı da destek verdi.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Soma’da meydana gelen maden kazasında 301 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, bu felaketin bir nebze de olsa azaltılması yaraların sarılması bakımından devlet tarafından yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, esnaflar ve vatandaşların imkanlar ölçüsünde açılan kampanya ya destek vermelerini istedi.
Köksal, “Soma’da hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına ulaştırılmak amacıyla; organizasyonu tek elden yürütülmek üzere Başbakanlıkça bir yardım kampanyası başlatılması konusunda Resmi Gazete’de bir genelge yayımlanmış, bu genelge ekinde de nakdi yardımların yatırılması gereken banka hesap numaraları belirtilmiştir. Bizde esnaf teşkilatı olarak kampanya’ya gerekli desteği vermek amacıyla odalarımızı, esnaflarımızı ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.
Kaynak: iha