Feodal sistemin Kapitalist sisteme dönüşüm evrimi hızla sürerken başı dönen uluslar tedavi olmak için hastane arıyorlar.Hastane ararken de seçici olmaya çalışıyorlar.Tedavi olmaya inandıkları hastaneye girecekler.Tedavi olacaklar.Hastane kabul ederse.

     Başka uluslar hangi hastanede tedavi olurlar onların bileceği iş.Biz kendimize bakalım.

      Görünen ve yaşanan dünya da batı Feodal sistemden Kapitalist sisteme geçme evrimini büyük ölçüde tamamlamış.Doğu evrim sürecine devam ediyor.Dolaysıyla batıda demokrasi kurumsallaşmış.İktidarlar,  kurumları çalıştırmak ve uymak zorunluluğu içinde  uluslarını yönetiyorlar.Dışına çıkmak isteyenler de yönetimden uzaklaştırılıyorlar.Amerika da örneği yaşanıyor.Doğuda yarı feodal sistemde yaşayan uluslar,demokrasi kurumlarını kurumsallaştıramamış oldukları için iktidarlar devlet adına uluslarını yönetmektedir.Rusya örneği . 

      Ülkemizde Atatürk yaptığı devrimle ,Osmanlı feodalizmini ,kapitalist sisteme dönüştürerek siyasi evrim sürecini başlatmış .Demokrasi kurumlarını kurarak sürecin işleyişini hayata geçirmiştir.Atatürk'den sonra evrim süreci kesintilere uğramış ,kurumlar kurumsallaşma sürecini tamamlayamamış.Dolaysıyla Feodal sistemi tasfiye edememiş ,Kapitalist evrim süreci devam etmektedir.

     Ülkemizde siyaset evrim süreci devam ederken zaman zaman başımız dönüyor.Tedavi olmak için hastane arıyoruz. Tedavi olmak için hangi hastaneye gireceğimize karar verirken birlik ve bütünlük sağlamakta zorlanıyoruz.Türk milleti batı hastanesinde mi ,doğu hastanesinde mi tedavi olmaya karar verdiğinde o hastaneye girer tedavi oluruz.

      Türk milletini hastaneler konusunda aydınlatmak da aydınların görev alanı oluyor.