Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Mehmet Hilmi Güler, mazbatasını aldı. Güler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde gerçekleştirilen devir teslim töreni ile göreve başladı.

Törenden konuşan Başkan Hilmi Güler, “Değerli Ordulular, hepiniz bu başarıda pay sahibisiniz. Biz sadece bu yolda yürüdük. Sizlerin desteği olmadan bu gerçekleşmezdi. Demokrasilerde devir teslim törenlerinin ayrı bir anlamı vardır. Bunu başarıyla yerine getirdik. Aslında biz hayatımızı bir devir teslimi mantığı ile yaşıyoruz. Her nefeste bir emaneti alıp veriyoruz. Ben bu emanetin bilincinde bu hayatı yaşadım. Bu işe başlarken sevgiyi büyütmeye geldim demiştim. Ordu buna cevap verdi. Sevgi bir eksiğimizdi.” dedi.

“Erdemli davranışlar” vurgusu!

“5 yıllık çalışmamız için tek bir cümle söyleyeceğim, erdemli davranışlar.” Diyen Güler, şöyle konuştu: “ Erdemli davranışlar bizim hareketimizin temeli olacak. Millet bizden doğruluk, tutarlılık, dürüstlük bekliyor. Ordu’dan yükselen mesajlar sadece Ordu, Türkiye için değil mazlum milletler için de çok önemli bir mesaj olacak. Biz sıradan bir belediyecilik yapmayacağız. Bundan sonra yapacağımız şey erdemli davranışları büyütmek. Düşünen Ordu, üreten Ordu ve Yarışan Ordu bunu birlikte gerçekleştireceğiz. Biz bütün insanlara eşit yaklaşacağız, üstten bakmayacağız. Biz hizmet için buraya geldik. Birileri bundan bir milim şaşarsa beni karşısında bulur. Biz buraya ciddi iş yapmaya geldik. Dedikodu yok! Üreteceğiz ve büyüteceğiz. Yeni bir dönem başlıyor. Çalışmayan bize görünmeden çeksin gitsin. Artık söz dönemi bitti, icraat dönemi başladı. Lafı büyütmeyeceğiz, işi büyüteceğiz. Biz Ordu’yu dünya çapında bir şehir yapacağız. Şu ana kadar Ordu’ya hizmet eden herkese teşekkür ediyorum.” Ordu Yorum/Nilgün Özkan Çakçı

Editör: Haber Merkezi