Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal son yaşanan bayrak krizi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kemal, yaptığı açıklamada sert eleştirerek siyasal iktidarı 3-5 oy uğruna feda etmemesi gerektiğini ifade etti. Ülkemizde hukuksuzluk, huzursuzluk, işsizlik, güven ve kardeşlik duygularının azalması almış başını giderken, gerginlik ve hırçınlık görünümleri insanımızı iyice yormuş ve ümitsizliğe sevk etmiştir. Hele de bu olumsuzluklardan bazılarının oy devşirme peşine düşüyor görüntüsü vermesi kaygılarımızı artırmaktadır. 
Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Anlaşılıyor ki bilerek bu seçimlerin gergin ve kavgalı bir ortamda geçmesinden rahatsızlık duymayanlar da var. Bu zihniyet hiç kimseye yarar getirmez. Kavgadan bu zamana kadar kim karlı çıkmış ki. Belli bir zümre bundan karlı çıkabilir. Bizi ilgilendiren Ülkenin tamamının bir kazancı olur mu? Olmayacağı kesindir. Bugünden yarının temelini atmak Ülke bütünlüğünü yok saymakla olmaz. Atacağınız temel göstermelik ve sadece günübirlik işinize yarıyorsa biz bundan korkarız.
Tamda üç gün önce 2.ci Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki Ulusumuzun namusu sayılan Bayrağımızın eşkıya tarafından kolayca gönderden indirilmesindeki zaaf gibi. Bu zaafın affı yoktur. Bu işleri bu noktaya getirenlerinde kafalarını ellerinin arasına alıp ciddi düşünmeleri gerekir. Bir ulusun Bayrağı 3-5 oy uğruna feda edilemez. Edenlerde yurtsever değildir.
Bu günlerde PKK ve yandaşları olayları tırmandırmaya başladılar. Taleplerinin ne olduğunu herkes biliyor. Biz insanların öldürülmesinden yana hiç olmadık. Ama bizlerin gurur duyduğu Türkiye Cumhuriyeti diye bir ülkemiz var. Bu ülkede yaşayan herkes ülkenin nimetlerinden de sıkıntılarından da aynı duyguları paylaşmalıdır. Bizleri ayrıştırmaya çalışanlara yazıklar olsun diyebilmeliyiz. İnsanımızın samimi duygularını sömürenlere karşı durmaktan çekinmemeliyiz. Çocuklarımızın geleceğini karartanlara dur demekten korkmamalıyız. Vatanımız hiç kimseye feda edilemez ve edilmemelidir.
Şanlı bayrağımızı gönderden indirenleri şiddetle kınıyoruz. Bu cesareti onlara verenleri şiddetle kınıyoruz. Affı olmayan bir davranıştır. Bu ülkede yaşayan her birey ve kurum bayrağa saygı duymak zorundadır. Olayların bu noktaya gelmesi kaygı vericidir. Hele de bu konuyu sadece beyanatlarla geçiştirme yoluna gidilirse bu çok daha kaygı vericidir. Herkes sorumluluğunun farkına varmalıdır. Bu halk Ülkesini sever. Kimse bunu unutmasın.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi