Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel 31 Mart seçimlerinin ardından parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, seçim sonucunu değerlendirdi.

Büyükşehir belediye başkan adayı olarak girdiği seçimde kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, sözlerine başlayan Mustafa Adıgüzel; “İnadına özgürlük diyen ve partisine oy veren 75 bin vatan evladına da teşekkür ediyorum” dedi.

Kendisine ve partisine karşı oyun oynandığını belirten Adıgüzel; “Bizim oyumuzu yüzde 40’ların üzerine taşıyacağımızı ve bir başarı yakalayacağımızı gördüler. CHP’ye yoğun bir ilgi olmasın diye araya bir aday sokuşturdular. Bu bir projeydi ve bu proje içinde partimizden kişiler de vardı. Bunun Ak Partinin içinde, MHP’nin içinde tutunamayan insanlar tarafından yapılmış bir oyun olduğunu defalarca söyledim.” dedi.

Bizi birileri istemedi!

Belli bir kesim tarafından istenmediğini belirten Adıgüzel; “Bizi haramzadeler istemdi. Çünkü milletin bir kuruşunu yedirmeyeceğimi biliyorlardı. Onlar ancak parasını yiyebilecekleri adamları isterler. Kendi partilerine tutunamamış bazı tipler beni istemdi. En ağırıma giden şey de bazı kişiler tarafından finanse edildiğim söylenmesi. Bütün parasını alın teriyle kazanan bir adamın. Aday olduğumda maaş hesabımdan eksi 5 bin liraya düşmüş biriyim. Çektiğim kredi ve genel merkezden gelen küçük bir meblağ ile yaptığım harcamaların üçte birini karşıladım. Kalanı genel merkez adına fatura ettik. Kimsenin bir kuruşu siyasetimize eklenmemiştir.” dedi.

“Ben dünü olmayan yarını olmayan bir partinin üyesi değilim, ya hep beraber ya da hiçbirimiz diyen biriyim.” diyen Adıgüzel, şöyle devam etti: “Bütün bunlar olurken, Saadet’in adayının bizim bir yöneticimiz tarafından ortaya atıldığının ifade edilmesi, benim aslında gerçek aday olmadığım, benim çekileceğime dair söylentiler, dedikodular karşısında defalarca o şahısları uyarmama rağmen beni desteklediği, benim yanımda yer alan bir cümle ağzından dökülmemiştir. Bunu partinin üst noktalarına ileteceğimi beyan etmek istiyorum.”

“Yüzde 7’yi tutamadık”

Adıgüzel, konuşmasına şöyle devam etti: “Tüm öngörülerim çıktı, biri hariç. Bu partinin adayı bu partinin namusudur dedim ama yüzde 7’yi tutamadık. Bazen hesapta olmayan şeyler oluyor. Bir eski vekil adımız zikrederek, bu seçimi tek kaybedenin ben olduğumu söylemiş. Sormak istiyorum siz kazandıysanız, ne kazandınız ne kadar kazandınız?”

“İnandığımız değerleri savunduk”

Yalnız kaldığını belirten Adıgüzel, “Kerbela’da 70 tane yereniyle Hz. Hüseyin kadar yalnızdım ama inandığımız değeri, doğruları söyledik. Demek ki kaybeden ben değildim. Kaybedeler, kendine siyaset yapanlar, Ordu’da rant hesabı yapanlar ve hayal kuranlar. Yakasına Atatürk rozeti takıp, sosyal medya hesaplarında Atatürk’ü profil resmi yapıp, sonra da Anıtkabir yolunda Atasına yürüyen kadınlarla çocuklara biber gazı sıkıp, takla atanlar kaybetmiştir.” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi