Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu 21. Dönem Milletvekili Cemal Enginyurt ve MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdürüyorlar. İlçe ziyaretlerine Akkuş, Çaybaşı, İkizce ve Ünye’yi de ekleyen Enginyurt vatandaşlarla buluştuktan sonra biraraya geldiği partililerine de önemli mesajlar verdi.
Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Çatı Adayı Formülüne tam desteklerini buralarda da yineleyen Enginyurt; “Genel Başkanımızın formülüne maalesef AKP zihniyeti ve AKP’nin genel başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlık duyarak yaptığı söylemlerle bu formülü sabote etmeye çalışmaktadır” dedi.

“CUMHURUN MAKAMINI AKP ZİHNİYETİ TESLİM ALMAMALI”
Saldırgan tavrını sürdüren Başbakan kendi geleceğinden duyduğu endişe ile Türk Milletinin seçeği Cumhurbaşkanını da baskıcı ve yüzde 50’ye tehditkar nutuklarla kontrol altına almaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Enginyurt şöyle devam etti; “Türk Milleti bilinçli bir seçmendir. Her ne kadar yerel seçimlerde yüzde 40’lık bir oy oranı toplasa da başbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde maalesef bu oranı yakalayamayacak. Şimdiden duyduğu endişe de, kaygıda buna işaret ediyor. 
Çünkü bu seçimlerde MHP’lisi, CHP’lisi, Doğruyol’cusu, Büyük Birlikçisi, Demokrat Sol Partilisi, Anavatancısı, Saadetçisi ve daha bir çok parti bu kez ortak akılla hareket edecektir. İşte bu ortak akıl maalesef başbakanın kimyasını bozmakta ve bu yüzdende şuursuzca saldırmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurun makamını AKP zihniyeti değil, cumhurun makamını Türk Milletinin iradesine, örfüne, şanlı tarihine, birliğine, dirliğine, bölünmez bütünlüğüne, tam bağımsızlığına hakim bir iradenin seçilecek olması başbakanın bütün planlarını alt üst etmektedir.

“BAŞBAKAN SENİN İŞİN BURAYA KADAR”
Bu kez Türk Milleti bu baskıcı ve tehditkar söylemlere rivayet etmeyecektir. Terör örgütü ile pazarlık yapan bir başbakan Türk Milletinin asla Cumhuru da olamaz. Kaçırılan çocuklarımız için terör örgütüne onları geri getirin diyen bir başbakana Türk Milleti Cumhurbaşkanlığını da asla reva görmemelidir, görmeyecektirde. Terör yandaşı partiye de ne olur gidin dağdan o çocukları alın gelin, yoksa B ve C planlarımızı devreye sokarız diyen başbakanın bu planları da tarafımızca acaba nedir diye merak edilmiyorda değil. Başbakan Türk askeri kaçırılıyor terör yandaşlarından medet umuyor. Böyle bir başbakan Cumhurun başı olabilir mi? Soruyorum yüce Türk Milletine. Ama biz halkımıza her zaman güvenmeye devam ettik. Bu kezde güveniyor ve inanıyoruz ki Cumhurun başına adam gibi adamı yine yüce Türk Milleti seçecek ve artık Recep Tayyip Erdoğan’a senin işin buraya kadar diyecek” diye konuştu.

MHP GÜÇ DEPOLUYOR
İlçelerde yeni kadrolaşma ve partisine yeni katılımlar sağlayan MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ordu’da önemli bir rol oynayacağı da kesin gözüyle bakılıyor. Enginyurt’a ilçelerde gösterilen yoğun ilgi ve teveccüh de bu göstergenin işaretine denk geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AKP dışında Ordu’da ki bütün siyasi partilerle istişarelerde bulunacak olan Enginyurt bu kez yerel seçimlere nazaran daha temkinli ve daha etkili adımlar atmasıylada kamuoyunun takdirini toplamaya devam etmesi partililerince de memnuniyetle karşılandı.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi