Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt il yönetiminde ki Osman Sıldır ve parti heyeti ile birlikte kongre çalışmaları öncesinde ilçe, köy ve mahalle ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor.
Enginyurt Ulubey ilçesine bağlı Güzelyurt ve Şuayip sakinleriyle bir araya gelerek burada vatandaşların sorun ve beklentilerine kulak verdi. Güzelyurt ve Şuayip’in AKP iktidarı döneminde sürekli üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade eden Güzelyurtlular sorunlarının duyurulması ve çözümü için umutlarını MHP’ye bağladıklarını ifade ederek; “Birileri artık Güzelyurt’u hatırlasın, Şuayip’i hatırlasın, Ulubey’de Güzelyurt diye bir yer var desin. Birileri artık Güzelyurt’u ölü yurt yapmaktan vazgeçsin” diyerek tepkilerini ortaya koydular. 

“KİMSEYE KÜSMEDİK, MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ”
Vatandaşların şikayetlerini dinleyen Enginyurt burada yaptığı konuşmada; “Birileri Güzelyurt’a, Şuayip’e sadece seçimden seçime geliyor olabilir. Ama biz MHP olarak buraya kaç kez geldiğimizin sayını bile artık hatırlamaz olduk. 30 Mart seçimlerinden sonra da başta Ordu merkez olmak üzere 19 ilçemize ve bu ilçelerimize bağlı eski beldelerimize de asla küsmedik, gücenmedik ve darılmadık. 31 Mart’tan itibaren de yine Ordu’nun her noktasına giderek vatandaşlarımızın sesi olmaya devam ettik ve hala da MHP’nin birinci parti olana kadar da bu mücadelemize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“GÜZELYURTLULAR ADETA CEZALANDIRILMIŞ”
Güzelyurt’un sorunlarına dikkat çeken Enginyurt şöyle devam etti; “Güzelyurt Ulubey ilçesinde en çok göç veren yerlerinden birisidir. Şuan ki mevcut nüfusu 600’e kadar düşmüş durumda. Bunun sebebi ise burada ki sağlık ocağının kapatılması, buradaki okulun kapatılması, buradaki tarım ve hayvancılığın bitirilmesi, burada insanların yaşam kaynaklarının tüketilmesidir. Taşımalı eğitim sisteminde Ulubey’de kapatılmayacak tek okulun Güzelyurt olması gerekirken ve AKP’nin de seçim döneminde Güzelyurt’tan her dönem istediğini almasına rağmen ancak Güzelyurtlular adeta cezalandırılarak bütün kaynaklarını bir bir yok ederek göç etmeye ve buraya virane bir yer olarak terk etme gayretine girmişlerdir” diye konuştu.

“ULUBEY KAYMAKAMI, ULUBEY BELEDİYESİ NE İŞ YAPAR”
Güzelyurt ve Şuayip’in üzerinde ki ölü toprağın atılarak gözde bir yer olabileceğinin de mümkün olduğunu kaydeden Enginyurt; “Bakınız dönemin eski Valilerinden Ali Kaban zamanında Şuayip tepesinde doğada ki yaban hayvanları koruma ve yaşatma çalışmaları olmuştu. Buraya harcanan kaynağın akibeti de sonralarda şaibelere neden olsa da, burada Şuayip’in doğa turizmine yaban hayvan hareketliliğine açılması pek de mümkün bir çalışma olur. Ulubey Kaymakamı, Ulubey Belediyesi ne iş yapar diye düşünüyorum. 

“ŞUAYİP DOĞA TURİZMİ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN”
Burayı doğayı bozmadan bungalo tipi evler yaparak doğa turizmine açmak çok mu zor. Ordu Valisi inşallah bu mesajımızı alır. Buraya geçmişte yapılan projeleri ve işleri tekrar incelesin, müfettişlere versin burayı kurtararak buranın güzel insanlarına turizm oksijeni vererek hayat buldursun. Hani Büyükşehir ve Ordu Valiliği turizm alanın da devrim yapacak diye her gün proje açıklıyorlar ya.  Güzelyurt ve Şuayip’ten daha iyi bir doğa turizmi alanı bulabilecekler mi? Asla bulamazlar. Çünkü Şuayip doğa turizmi için adeta biçilmiş bir kaftandır diye düşünüyor bu konuda ilgililerin artık gözlerini buraya çevirmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“GÜZELYURT VE ŞUAYİP’İN HAKKI TESLİM EDİLSİN”
Güzelyurt’ta gençler için hiçbir sosyal aktivitenin olmadığını ve her geçen gün Güzelyurt’un içinin boşalmasına gönüllerinin razı olmadığına da dikkat çeken Enginyurt; “Güzelyurt ve Şuayip’te kış ayları çok çetin geçiyor. Bu sene de kış ağır olacak. Burada zaman zaman kar kalınlığı bazen bir metreyi bile geçiyor. Sağlık hizmeti de elinden alınan Güzelyurt’a bu sene de her olumsuzluğu reva görmüşler. Ben başta Ordu Büyükşehir Belediyesinin, Ulubey Belediyesinin Güzelyurt’tan aldıkları hakkın buradaki insanlara teslim edilmesini istiyorum. Başta bu iki belediye ve Ordu Valiliği, Ulubey Kaymakamlığı da Güzelyurt’u ölü yurt olmaktan kurtarmalı ve bu hakkın bir an önce Güzelyurt ve Şuayip’e teslim edilmesini bekliyoruz. Buraya yapılacak olan hiçbir yatırım asla boşa gitmeyecektir. Güzelyurt, Güzelyurt oluncaya kadar buranın takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN HER TÜRLÜ SORUNUNA KAYITSIZ KALAMAYIZ”
Konuşmaların ardından Güzelyurt’ta MHP heyeti için kurulan sofrada gençlere de kulak veren Enginyurt, Türk gençlerine ve gençliğe çok önem verdiklerini ve gençlerin her türlü sorun ve taleplerine de kayıtsız kalınmaması gerektiğinin de altını çizdi.
Enginyurt, genç seçmenlere de önem verdiklerini ve bunu da son seçimlerde başardıklarını hatırlatarak MHP’nin bütün projelerini özellikle gençler üzerine inşa ettiklerini de sözlerine ekledi.
Yemeğin ardından kahve toplantısına geçen Enginyurt 7 den 70’e bütün vatandaşlarla sohbet ederek talep ve beklentileri not aldı. Enginyurt çok yakın bir zaman da Güzelyurt’a bir heyet göndererek Güzelyurt’un ölü bir yurt olmasına da son vermeyi planladıklarını söyledi.Haber Merkezi



Editör: Haber Merkezi