CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  2015 Yılı bütçe konuşmasında yaptığı konuşmada Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın  Belediye’ye gelen başvuru CV’lerinin önünde gülerek çektirdiği fotoğrafı gösterdi.
AKP’li  Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın“Belediyemiz iş bulma kurumu gibi oldu, yoğun  bir şekilde CV (özgeçmiş) verilince bu işin altından kalkamaz olduk ve CV alımını durdurduk” açıklamasını eleştiren Kılıçdaroğlu TBMM genel kurulunda bu konuya yer verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ulaş Tepe’ye Destek
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’de yaptığı 2015 Yılı Mali Bütçesi hakkındaki konuşmasında CHP Ordu İl Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Tepe’ye destek verdi.

Ulaş Tepe Gündeme Getirmişti
Engin Tekintaş’ın CV açıklamasına ilk tepkiyi CHP Ordu İl Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Tepe vermişti. Ulaş Tepe, “Bir belediye başkanı düşünün, göreve yeni geliyor. 6 aydır o koltukta oturuyor. Ordu’da istihdamı teşvik edecek bir plan proje üzerinde çalışmıyor. İcraatta bulunmuyor. Bir de gelmiş belediye ‘iş bulma kurumu’ oldu diyor. Olacak iş değil belediye başkanı talihsiz bir açıklamada bulunmuş. Bir belediye başkanı yaptığı icraatlarla, çalışmalar gündemde olması gerekirken, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş 3 ayda bir genç üniversiteli işsizleri hedef alarak, ‘ 9 bin kişiye ulaştık artık cv almıyoruz.’ diyor.  Engin Tekintaş’a soruyorum: ‘Bu zamana kadar kaç kişiye istihdam konusunda yardımcı oldun?  Önüne CV’leri koyarak, fotoğraf çektirmekle işsizlik sorununu çözemezsin! O fotoğraf çektirdiginCV’lerde kaç kişinin umutları var biliyor musun?” diyerek Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ı sert bir dille eleştirmişti.
Şimdi bu konuyu tekrar TBMM’de Genel Kurul kürsüsünde dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu İl Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Tepe’ye destek oldu ve konuyu meclis gündemine taşıyarak Türkiye’ye duyurdu.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi