Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altaş TV’de katıldığı programda Orduspor durumu ile ilgili olarak Ordu şehri için yola yeni bir futbol takımı ile devam edeceği açıklamasına içten içe Orduspor sevgisi yaşayan taraftarlar olarak cevap veriyorum ”Siz gidin biz gelmiyoruz !”
“Orduspor bizim en büyük markamız. Bu markayı korumak bizim en büyük görevimiz” 10 Nisan 2014
”Orduspor’un borcunu bu şehrin ödemesi mümkün değil. Bunun yerine Bölgesel amatör lig’de oynayan Güzelorduspor’u 3.lig’e çıkartmak daha kolay. 3 sezon sonra PTT 1.lig’e çıkabiliriz. Şehir takımıın adına ister 1967 Orduspor der, isterse de Mor Beyazlılar Orduspor der.” 12 Nisan 2016
İki yıl içinde gelen bu iki ayrı açıklama Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a ait. Açıklamalardan da anlaşıldığı gibi Orduspor 2 yıl içinde erimiş ve dünden itibaren erimeye mahkum bırakılacak !
Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur derler ya hani bugün itibarı ile Perşembe’ye geldik ! Sezon başı kafalarda olan senaryoyu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz sonunda resmi olarak açıkladı. Daha adını bile bilmedikleri bir takım yaratılma peşinde Orduspor’un yerine.
Futbol eskiden fakirlerin oynadığı, zenginlerin izlediği bir oyundu. Şimdi ise siyasilerin oyunlar oynadığı ve izin verdiklerinin izlediği oyun oldu. En çarpıcı örnekle Stad açılışına kadar devlet desteği almadık diyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın açılış konuşması ! Orduspor’un kapanmasını isteyen Ordu’daki kesim (Özellikle Beşiktaş taraftarı) iyi bilir.
Yaptığınız yardımları ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz ya hani tamam yapın istediğinizi. Adını bilmediğiniz takımlar çıkarın ortaya. Spor kültürü bitmiş bir şehre 22 bin kişilik stadyum yapın. Renkleriyle, hayalleriyle, 50 yıllık gururu ile oynayın şehrin. Yeni takımınızla gidin 3.Lig’e, 2.Lig’e, Süper Lig’e. ”Siz gidin ben gelmiyorum !
Düşeceksek gururumuzla amatöre de düşelim. Bu karanlık günler elbet aydınlanır. Karadeniz sahil yolundan gidince Kastamonu’dan sonra 5 il geçip İstanbul’a komşu Kocaeli şehri. 1966 yazan armasını hiçbir şartta terketmeyen şehir bu sezon BAL’da şampiyon oldu. Geçtiğimiz haftalarda 19 bin 257 taraftarla rekor kırdı. Bunları da örnek alın !