Son durum denildiğinde,son için ,sonuç için sona gelindi demektir.
Halk dilinde;geç denilir.
Dil Bilgisinde;Nokta 
Siyasette ise;Yeni bir Umut..!
Uzun süredir gündemimizden düşürülmeyen,düşmesine ramak kala tekrarından hamile bırakılan,her hamilelik sonrası kürtaj yaptırılan ve tekrar tekrar yatak keyfi içinde bulundurulan bu istenilmeyen durum,nihayet "Filiyata dönüştürülmeli" keyfiyetiyle kemikleşti ve artık kürtaj ay'ını geçti.
Burada son nokta konulacak mı bakacağız,göreceğiz ve yeniden değerlendirmek,beslenmesine,gelişmesine,doğum için elimizden gelene hep birlikte bakacağız.
Uzun yıllar siyasetin kenarında kalmadan yaşadım.Siyasetin kitapını yazabilecek insanlardan olduğuma inanırım.Yöre siyasetini,Dilini,Ahlak ve kültürünü yakinen takip eder ve süreç sonuçlanmadan öncesi son anket denilen anketi "sıfır" hata ile görebilenlerden olduğum söylenilebilir. 
Yaşadığım yöre yaklaşık 5000 nüfuslu bir Anadolu yerleşkesi ve yedi(7) mahalleden oluşmakta ve ekonomisi;Tarım -Hayvancılık ve gurbetçi yaşama dayalı insan yapısı ve sosyolojik olarak Şehirleşememiş toprağa bağlı yaşam ve eğitim seviyesi son yıllarda yükselme trendine girmiş olsa da,Ülkemin 16.yy kalma sosyolojik bir eğitimi yaşamaktadır.Yine de kendisinin içinde bulunduğu Coğrafyanın ilerisinde bir ekonomi,yaşam biçimi,eğitim arayışı ve gelişmeyi arayan,çabalayan ve olgunlaşmak için yol almayı seçen bir yöredir.
Yöremizin genç,eğitimli,ekonomisini düzlüğe çıkartmayı başarmış olan kesimin ,Göç dalgası ve arayışın ürünü olarak bölge dışına çıkmayı seçmiş,gittiği yerlerde kendisini korumayı denemiş,kendi ekonomisini ve anlayışını kurmayı bilmiş insanlarımızın yöre dışına kayması Karadeniz ve Orta Anadolu gerçeğidir.
5000 Nüfus ve 3500 seçmen...
Yedi mahallede kurulan sekiz sandık ve sandıklarda kayıtlı genelde 50 yaş üzeri seçmen kütlesi.Bir çok seçmenin yaşının yetmiş üzerinde ve yaşlı,eğitimsiz,sakat,hasta ve yaşam kaygısını ,uzun süredir yöremizde uygulana gelen "Değiştirme-dönüştürme" politikasının uzantısı içinde olması etkendir.
1980 öncesi Aydın,gelişme etkenli ve eğitim basamaklı olan seçmen,yaşam biçimi,1980 öncesi Devlet,İktidarlarca;Vali Reşat Akkaya ,Emniyet Müdürü Zeynel Abidin Aksoy ve ardından getirilen idareciler ve yöneticiler eliyle "teslim" alma,beyaz bayrak çektirilme algısı üzerinde kurulmuş olduğu bilinmektedir.
Sonra ki yıllarda ,Yine Yönetici ve İktidarlarımız ;Karadenizli kimlik ve yöre algısı,yöre coğrafyası üzerinde ve sosyolojik yapı üzerinde ,Seçim sistemleri,parti-lider algısı,inanç,kimlik ve kültür ayrıştırılma adıyla olmasa da sürekli canlı tutulmuş,her yörede inanç,iman,tarikat,ticaret,siyasi ayrıştırma yaşatılmış ve 16 Nisan Türkiye'm üzerinde ne olacak sorusunu havaya cemre olarak düşürüldü.
İnsan ve Toplumlar kolay dönüştürülmez ve kolay yaşam kabullenilmez .İşte öyle olunca ;Değiştirmenin ,dönüştürmenin yolu zor,engebelli ve sarptır.Kolayına kaçmak ihanet,bilmemezlik,kehanettir ama zoru başarmak iradenin sonuçlanmasıdır.
Önceliğimiz yaşamını paylaştığımız toplum,İnsanların içinde olduğumuzu unutmadan yaşamak,onların her zaman yanında olmak ve onları tanıyarak kendinizi için yaşamak olmalı.
Yöremde ki yedi mahalle ve sekiz sandıkta oy kullanan insan profili,düşünü ve yaşam biçimini bilen,sorunları içinde yer alan fakat mevcut yönetim ve idare tarafından sürekli ötekileştirilme,hedef gösterilme ve algı içinde bulundurulma gibi de olumsuzluklar yaşayan birisi olarak;İnsanlarımı seviyor,yöresin de de bulunmaktan mutlu olan,her insanım için yüreği ayni ölçüde atan,her öğrenciyi kendi çocuğu kabullenen ve üzerine titreyen birey olarak;Farklı kurum ve kişilerce dönüştürülme operasyonu karşısında dahi,Sinmeden,ürkmeden ve yaşayarak tespit yapmayı bilmiş ve dün yapılan oylama sonucunu da harfen görmüş,yöresinde yaşam süren yaklaşık 1800 ailenin içinde yararlanma durumuna getirilmiş yaklaşık 800 aile ve çeşitli biçim ve şekiller ile korunan 1000 üzerinde ki bireyin karşısında ne sonuç olabileceğini görmüş birisi olarak artık diyorum,inancımı,düşünce mi paylaşıyorum...
Bu topraklar kolay kurulmadı,kolay oluşturulmadı,yoğun emek ve ter üzerinde oluşturulan bu yüce değer olan Devlet ve sistemin geriye dönüştürülmesi hepimize,bu topraklar üzerinde yaşamış ve yaşamını sürdürmeye, düşünmeyi devam ettirmeye kararlı insanlara;İhanettir,hainliktir ve geleceksiz bir yapıdır.
Değiştirmek,geliştirmek bir evrimin sonuç kısmıysa bu görülmeli,yoksa felaket kaçınılmazdır.Dünü iyi okumalı ve geleceğe selam durmalıyız...İnsanlarımıza teşekkür ve sonuç hayırlı olsun...
Saglıcak ve esenle yaşayın..