Ekonomik sorunlarla geride bıraktığı sezonda Spor Toto 2.Lig’den küme düşen ve sezon bittikten sonra kongre kararı alan Orduspor için olağanüstü genel kurulu yaklaşıyor. Orduspor Kulüp Başkanı Yaşar Pamuk, yönetim ile birlikte aldığı kararın ardından 4 Haziran tarihinde olağanüstü genel kurulun yapılacağını açıklamıştı.
9 Mayıs tarihinde televizyon kanalında yaptığı açıklama ile yeni sezon öncesinde kongre kararı aldıklarını açıklayan Yaşar Pamuk’un yeniden aday olup olmayacağı ise bilinmiyor. Daha önce aday olmak isteyen Adem Uzunömeroğlu ise henüz net bir karar vermiş değil.

504 günde 6. kongre kararı !
Son yıllardır ekonomik sorunlarla boğuşan ve eski oyuncularına ödenmeyen borçlarla birlikte puan silme cezaları da alan Orduspor, 1.5 sezon içindeki 6.kongre kararı aldı. Yaşar Pamuk’un aldığı olağanüstü kongre kararı öncesindeki 4 kongre arasında, yapılamayan, mahkeme kararı nedeniyle ertelenen veya sadece yönetimin değişmesi için yapılan kongreler var.

1 gün kala iptal edildi
Son alınan kongre kararından 504 gün önce Orduspor eski kulüp başkanı Nedim Türkmen 9 Aralık 2014 tarihinde 3 Ocak’ta yapılmak üzere kongre kararı aldıklarını açıklamıştı. Kongreye Nedim Türkmen ve iş adamı Emin Aksoy aday olurken, konreye 1 güm kala bilinmeyen nedenden dolayı iptal edilmişti.

Mahkeme tarafından durduruldu !
Sezonun bitmesinin ardından yeniden kongre kararı alan Orduspor’da, 9 Mayıs’ta yapılacak kongre öncesinde eski başkan Nedim Türkmen ile birlikte İşadamı Zeki Özgül adaylığını koymuştu. Ancak Orduspor’da 9 Mayıs Cumartesi günü yapılması planlanan olağan kongrenin, Ordu 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından tedbiren durdurulmasına karar verildiği bildirilmişti.

Önce adayım dedi, sonra çekildi !
4 Temmuz’da yapılan genel kurul öncesinde ve sonrasında ise ilginç şeyler yaşandı. Orduspor başkanlığı için Nedim Türkmen ve Yaşar Pamuk adaylığını koyarken, genel kurul esnasında adaylıktan çekildiğini belirtince, Yaşar Pamuk tek aday olarak kaldı. Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Yaşar Pamuk Orduspor Kulübü yeni başkanı oldu.

Başkan seçimi 
olmayan kongre !
Orduspor Başkanı Yaşar Pamuk başkan seçildikten 1 içinde ise hem yönetimin yeniden oluşması hem de Nedim Türkmen’in icraatlarının masaya yatırılacağı bir kongre yaparak kongre sonrası futbol ve basketbol takımlarının geleceği netlik kazanacağını da belirtmişti.

Yaşar Pamuk güçlenmek istedi !
26 Aralık tarihinde çoğunluk gerektirmeksizin yapılan kongrede Orduspor’un, Spor Toto 2. Lig’e daha güçlü bir yönetim kuruluyla girmesi adına yapılan kongrede yönetim kurulu üyeleri değişirken, Orduspor Kulüp Başkanı Yaşar Pamuk daha 1 yıl dolmadan 2.kez kongre yapmıştı.

Kongre var, ses yok !
Orduspor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk, 9 Mayıs tarihinde yaptığı açıklama ile kongre yapacaklarını belirtirken, yeni kongre öncesinde henüz resmi aday yok. Kongreye yaklaşırken Yaşar Pamuk ya da Adem Uzunömeroğlu’ndan somut bir adım bekleniyor.OrduYorum/Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi