OrduYorum / Samet Karadağ FM

 Adana Demirspor ligde 5 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken attığı 17 gol karşılığında kalesinde 12 gol gördü. Adana Demirspor bu sezon Türkiye Kupası maçları dahil toplamda oynadığı 12 maçta rakip ağlara gol gönderdi. Adana Demirspor kendi sahasında 2 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.  8 gole karşılık kalesinde 6 gol gördü.

Sezona Hikmet Karaman'ı teknik direktör ve Samet Aybaba'yı da sportif direktör olarak göreve başlatan ve büyük ses getiren Adana Demirspor, transferde de Ali Tandoğan, Hurşut Merit, Hüseyin Kala ve Serdar Kulbilge gibi Süper Lig tecrübesi olan isimleri alarak hedefinin Süper Lig olduğunu lig başlamadan belirledi.


KALEDE TECRÜBE VAR



Adana Demirspor'un kalesinde 7 maçta Serdar Kulbilge görev alırken 3 maçta ise yine tecrübeli bir isim olan Tolga Özgen görev aldı. Serdar Kulbilge 8 gol yerken Tolga ise kalesinde 4 gol gördü. İki kalecinin arkasında ise genç isim Emre Selen bekliyor. Genç isim Türkiye Kupası'nda 1 maçıta 90 dakika görev aldı.


SAVUNMA İSTİKRARLI


Adana Demirspor'da savunma için savaşılan 4 formaya 7 aday var. Adana Demirspor'un en alternatifsiz bölgesi olan savunma bölgesinde oyuncuların istikrarlı performansları dikkat çekiyor. Genellikle Ali Tandoğan - Yiğitcan - Abdülkerim ve Attamah ile maça başlayan Adana ekibinde Şaban Özel, Ferhat ve Fazlı'da forma şansı bekleyen isimler.


ORTA SAHAÇİFT YÖNLÜ


Orta sahada ise dengeli isimler var. Genellikle çift yönlü orta saha oyunculara sahip olan Adana Demirspor'da Alaattin, Cumali, Hakan Söyler, Timur gibi isimlere kanattan Hüseyin Kala, Hurşut  ve Mesut Saray destek veriyor. Adana Demirspor'da Rıdvan Koçak, İlhan Aynaoğlu ve Umut Sözen ise şu ana kadar ligde forma şansı bulamadılar.


FORVETLERDEN 15 GOL


Adana Demirspor'da forvetler durmadan çalışıyor. En golcü isim 9 maçta 6 gol atan Mulenga olurken, Mulenga, Oğuzhan Aynaoğlu, Beykan Şimşek ve Özgürcan Özcan toplamda 15 gol atarak takımı sırtlamayı başardı. Oğuzhan Aynaoğlu Bursaspor'dan, Beykan ise Fenerbahçe'den sezon başında kiralık olarak takıma katılmışlardı.


Editör: Haber Merkezi