OrduYorum / Samet Karadağ FM

2009 yılında Orduspor taraftarları yeni sezona başlamadan önce kaygılıydı. Kulüp hem kayyuma devrilmişti hem de başkanları Ordu Vali Yardımcısı Fikret Çavuş idi. Alınan kongre kararı 3 hafta ertelendi ve 1 Haziran 2009'da başkanlığa 116 oy ile Nedim Türkmen getirildi. Başkanlığa seçildiğinde Orduspor taraftarlarına 3 yıl içinde Süper Lig'e çıkma sözü verdi. İlk senesinde sezonu 44 puanla 8.sırada bitirdi.

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen devam eden 2010 yılında sezon içerisinde  eski yönetimin borçlarının olduğunu söyleyerek uzun süre eski başkan Şükrü Bodur ile söz düellosuna girdi.  Sezona Uğur Tütüneker ile başlayan ancak ligin bitimine son 6 hafta kala  Metin Diyadin'i getiren Orduspor sezonu 6.sırada tamamladı. Play off maçlarını kazanarak 26 yıl aradan sonra Süper Lig' çıkma başarısı gösterdi.

Süper Lig'deki ilk yılında herkes Orduspor'u küme düşme adayı olarak gösterirken Nedim Türkmen'in gözü yükseklerdeydi. Sezon başlamadan önce hedeflerinin 3 yıl içinde Avrupa Kupalarına katılma 5 yıl içinde ise Süper Lig şampiyonluğu olduğunu söyleyerek beklentileri yükselttiOrduspor'u 26 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkaran Metin Diyadin le devam etme kararı aldı. İlk haftalar iyi performans gösteren Orduspor üst üste alınan mağlubiyetlerin ardından 15.haftada görevi bırakan Diyadin'in yerine dünyaca ünlü teknik direktör Hector Cuper'i takımın başına getirerek bir anda ilgi odağı oldu. Şike skandalında Nedim Türkmen şike yapan düşsün açıklamalarının ardından eski futbolcu Rıdvan Dilmen tarafından tepki aldı. Sezon başında kiralanan Culio için Fatih Terim'in ısrarla takımda görmek istiyorum dediği ve Galatasaray maçından önce Culio'nun da Galatasaray'da oynamak için elimden geleni yaparım açıklamasının ardından Nedim Türkmen, ''Hiç bir futbolcu Orduspor'un üstüne çıkamaz. Yapılan açıklama sporun ruhuna, fair-play anlayışına, futbolun marka değerine zarar vermiştir. Ayrıca Disiplin Talimatı'nın 60. maddesine göre de suçtur. Dolayısıyla Galatasaray kulübüne opsiyonu kullanmayacacağıma dair yazıyı yazdım. Futbolcunun sözleşmesini de tek taraflı olarak feshediyorum.'' açıklamasını yaparak daha lig bitmeden Culio'yu takımdan gönderdi.

Yeni sezona Hector Cuper ile devam etme kararı aldı.. Sezon başlamasından kısa bir süre sonra Fenerbahçe'nin havuzdan çıkma problemiyle ilgili olarak açıklama yaparak uzun süre gündemden düşmedi. Kulüpler Birliği toplantısında Ali Koç ile kavga ederek Orduspor'un gündemini bir süre futboldan uzaklaştırdı. Yaptığı ardı arkası kesilmeyen basın açıklamasıyla bazen kendi taraftarları tarafından tepki gördü. Aziz Yıldırım'ın ''sizi küme düşüreceğim'' açıklamaları o zamanlar gündemden düşmedi. Alınan kötü sonuçların ardından Hector Cuper ile yolar ayrıldı ve takım Cevat Güler'e emanet edildi. Cevat Güler mucizeyi gerçekleştiremedi ve Orduspor 2.senesinde küme düştü
 
Küme düşülen sezonun ardından yeniden yapılanmaya giden Orduspor iki oyuncusunun dışında kadroyu baştan aşağı yeniledi. Teknik direktörlüğe Süper Lig'e çıkılan sezon Metin Diyadin'in yardımcısı olan Erkan Sözeri getirildi. Mali açıdan kötü tablonun yanı sıra federasyon tarafından devre arası transfer yasağı getirildi. Nedim Türkmen önceki sezonların aksine bu sezon geri planda bekleyerek medyaya açıklama yapmaktan kaçındı. Yeni yapılanmanın ardından Orduspor ligi rekor sayılacak 71 puanla 3. bitirerek Play off lara kaldı ve Play Off maçında Mersin İdman Yurdu'na elendi.

Sezon başında aday olmayan ancak Ordu Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı seçilen Fikret Yılmaz'ın destek sözüyle tekrar başkan seçilen Nedim Türkmen sezona Fikret Yılmaz ile başladı. Sezon başından federasyona ödenmesi gereken paranın geç ödenmesi nedeniyle yeni transfer edilen futbolcuların lisansları son dakikalarda çıktı.Orduspor bu süreçten çok kötü etkilendi. Diğer yandan da basketbol şubesine kısa süreli transfer yasağı geldi.  Daha önce başarısı bulunmayan teknik direktör Fikret Yılmaz ile erkenden yollar ayrıldıktan sonra Erkan Sözeri, Sebahattin Akbayrak - Muhammed Dilever ikilisi ve son olarak Levent Devrim gibi isimlerle ilk 10 haftada çalıştı. Orduspor'un iç kısmında bunlar olurken dışarda ise

1973 yılında Köy Hizmetleri adı altında kurulan amatör kulüp Bal ligine çıkma başarısı göstermişti. Bal liginde ismi Güzelorduspor olarak değiştirildi ve Ordu Büyükşehir Belediyesinden tam destek aldı. Nedim Türkmen yaptıklarıyla taraftarları takıma küstürürken son oynanan Samsunspor maçında deplasman taraftarının daha fazla olması son 5 yılı özetler nitelikteydi. Bu sezonun özetini ise takımdan son ayrılan Levent Devrim yaptı :

Sıkıntının 1.maddesi güven. Yönetim oyuncuya güvenmiyor. Oyuncu taraftara güvenmiyor. Takım taraftara küskün. Oyuncu küskün. Bir takım sıkıntılar oldu. Bu sıkıntılar takıma yansıdı. Burası bir kulüp gibi yönetilmiyor yani, Kusura bakmasınlar.''

 
Editör: Haber Merkezi