Tarih 23 Mayıs 2011
Ordu şehri için tarihi bir gün. Ordulu futbolseverler, Orduspor’a gönül verenler yıllardır bu günü bekliyorlardı. Stadyumun çevresi bayram yeri. 19 Eylül Stadyumı’nun ışıklandırılması yapılmış ve Ordusporilk kez gece maçı oynayacaktı.Mor-Beyazlı takım başarılı geçen sezonu play-off potasında bitirmiş ve rakip kaliteli oyunculardan kurulu Rizespor olmuştu. 

İlk gece maçında muhteşem taraftar desteğinide arkasına alan Orduspor sahadan 4-0 galip ayrılmış rövanşta da istediği sonucu alıp finali de kazanarak Süper Lig’e çıkmıştı. Ordu’da 23 Mayıs’taki o maç, stadyumdaki ışıklandırma ile birlikte Orduspor geleceğe aydınlık olarak bakmaya başlamıştı.

Tarih 23 Mayıs 2015

Aydınlık günlerin üzerinden henüz 4 yıl geçmiş olmasına rağmen Orduspor tarihinin en kötü sezonunu yaşamaya başlamıştı. Ligde 34 maçta alınan 11 puanın yanı sıra, ikinci yarı genç oyuncularla mücadele etmek zorunda kalmıştı Mor-Beyazlı takım. Yaş ortalaması 19 olan ve gösterdikleri onurlu mücadele ile alkışları toplayan Orduspor, kaderin cilvesidir ki PTT 1.Lig’e veda maçına da 23 Mayıs tarihinde oynadı.2011 yılında Orduspor taraftarları için aydınık gün olarak hafızalara kazınman 23 Mayıs, 4 yıl sonra karanlık gün olarak Orduspor tarihine geçti.OrduYorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi