Orduspor Başkanı Yaşar Pamuk, 4 Ağustos’ta yapılan genel kurulun ardından bilinen sıkıntılar ile ilgili İstanbul’a gitmişti. Pamuk 4 gün kaldığı İstanbul’da Orduspor ile ilgili yaptığı çalışmalar için basın mensuplarını bilgilendirdi. Orduspor Kulübü tesislerinden yapılan basın toplantısında Yaşar Pamuk, ikinci genel kurulun ardından yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

”Mücadelemizi sürdürüyoruz”

Herkesin malumu olduğu üzere 4 Ağustos tarihinde dönemimizin ikinci genel kurulunu yaptık. Hemen arkasından yeni yönetimle toplantı dahi yapamadan Orduspor’un resmi işleri ile ilgili geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan 4 günlük bir İstanbul ziyareti yaptık. 

Bununla ilgili olarak; Orduspor Kulübü seçildiğimiz 4 Temmuz gününden bugüne kadar öngürdüğü işlerle ilgili mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadelemiz tekrar söylemek gerekirse, hem mücadele edece bir takım kurulacağını hem boçların yeniden yapılandırılması ile ilgili süreçlerin yapılacağını hem Ordululardan kopmuş olan Orduspor’u, Ordu şehri ile barıştırılacağının mücadelesini vereceğimizi söylemiştik. Bu doğrultudaki çalışmalarımız devam ediyor.

”Orduspor’un problemleri en kısa zamanda çözülecektir”

İstanbul’da, Anadolu yakasında resmi işler dışında fazla ziyaretlerde bulunamadık ama Avrupa yakasının 5’te 1’ini kapsayan Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret ettik. Oradaki Orduspor’un sahiplenme duygusunu gördükten sonra şuna inandım ki Orduspor’un problemleri en kısa zamanda çözülecektir. Hem üyelik anlamında hem de sezon içinde İstanbul’da oynayacağımız maçlarda ciddi şekilde destek olacaklarını gördüm. Bu desteklerden dolayı Orduspor’un gidişatından ümitlendim. Daha önce de söyledim. İstanbul’da bulunan 2.5 milyon Ordulunun sadece 5’te 1’inin desteğini talibiz. Talip olduğumuz sayıdaki Ordusporlular bize destek olduklarında hem sportif olarak hem de maddi olarak başarılı olacağımızı düşünüyorum.

”İncelemeler devam ediyor”

Orduspor’un toplam borcu genel kurulda belirttiğimiz gibi faizler hariç 83 trilyondur. Eski yönetimle ilgili inceleme yapmadan, evrakları incelemeden yaptırımda bulunamayız. İncelemeler devam ediyor. Çıkan rapor doğrultusunda yönetim kurulu ile birlikte hem kamu vicdanını rahatlama hem de yapılan yanlışın karşısında durma ile ilgili tabiki de hesap soracağız. Bununla ilgili şeffaf olacağız ve yapılan ne varsa kamuoyu ile paylaşacağız.

”17 Ağustos’a kadar mücadelemiz devam edecek”

Bilinen sıkıntılarla ilgili karşılaştığımız hiçbir olumsuzluk yoktur. Tahta kapatma açma işleri konuşuluyor. Orduspor’un ciddi şekilde de borçlarının olduğunu herkes biliyor. Bu süreç devam ediyor. Bu işler 2-3 günde neticenmiyor. Son tarih olarak 17 Ağustos’a kadar mücadelemiz devam edecek. Biz elimizden geleni yapıp Ordulu ve Ordusporlularında desteğiyle Orduspor’u hem ekonomik hem de sportif anlamdaki bu karanlık günlerden el birliği ile kurtaracağımıza inanıyoruz.

”19 trilyonluk transfer borcu var”

Transferle ilgili 19 trilyonluk bir borç var. Bununla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Takdir edersiniz ki prensipte anlaştığımı oyuncular var ve bu sporcular takımla çalışıyor. Onun dışında genel kurulda belittiğimiz gibi -3 puanlık bir puan silme cezası ile karşı karşıyayız.

”TBF Eski asbaşkanını işin başına getirdik”

Basketbol Federasyonunun eski asbaşkanını işin başına getirdik. Takım kurulacak ve ligde mücadele edeceğiz. 

Basketbol hazılık maçları Eylül’de ligde Ekim’de başlıyor. Transfer tahtası ile ilgili olarak Basketbol’da 1.5 trilyonluk bir borç var ama transfer tahtasını açmak için lazım olan 100 milyardır. İstanbul’da bununla ilgili de çalışmalarımızı sürdürdük. Basketbol’da herşey belli ama yönetim olarak bir yapı ile devam ediyoruz ve herşey belli olduğunda kamuoyu ile paylaşacağız.

”Orduspor’un kurtuluşu için B değil, Z planımız bile var”

Kamuoyuna sık sık resmi bilgilendirme yapmamazı bizim hatamızdır. Medyada bu sebepten dolayı farklı şeyler yazılabiliyor. Bundan sonra her 2 günde 1 resmi olarak açıklama yapacağız. Bugüne kadar bize desteklerde bulunan basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Orduspor’un iyi yerlere gelme mücadelesinde bizler varız. Dediğim gibi ters giden birşey söz konusu değil. İşler planladığımız gibi gidiyor. Bir gelişme olduğu müddetçe de sizlerle paylaşılacaktır. Aksi olduğunda ise Orduspor’un kurtuluşu için B değil, Z planımız bile var.
OrduYorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi