Samsun Kadıköyspor altyapısından yetişen, daha sonra Samsunspor’a transfer olan ve zaman zaman A takımla birlikte antremanlara da çıkan Umut Müjde, yeni sezon öncesinde Orduspor’un ilk transferlerinden birisi oldu. Afyon kampı öncesinde sözleşme imzalanan genç futbolcu Orduspor’a transferi ile ilgili birbirinden özel açıklamalarda bulundu.

Son iki sezondur Türkiye U21 1.Ligi’nde Samsunspor forması ile golleri ve asistleri ile dikkat çeken 20 yaşındaki sol açık, ilk hazırlık maçında hafif sakatlığından dolayı forma giymemişti. Müjde, Orduspor’da forma giyeceği sezon öncesinde ilk röportajını verdi.

  • Umut Müjde’yi öncelikle tanıyalım. Umut Müjde kimdir ? Futbola nasıl başladı ?
  • 1997 Samsun doğumluyum. Futbola Samsun kadıköyspor alt yapısında başladım. 6 sene sonra Samsunspor alt yapısına transferim gerçekleşti. Kısa süre sonra kendimi orada ispatlayıp A takıma yükseldim.

  • Orduspor’a transfer sürecin nasıl gelişti ?

Geçen sezon U21 Ligi’nde Samsunspor forması ile iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Zaman zaman A takımla antremanlarda da yer adım. Yeni sezon öncesinde ise profesyonel takım ile sözleşme imzalayacakken bir kaç hocamın Orduspor’u önermesine dikkate alarak Orduspor’a transferim gerçekleşti.

  • Orduspor ile bu sezon resmi sözleşme imzalayan ilk futbolculardan birisi oldun. Orduspor’u seçmendeki en önemli faktör neydi?

    Orduspor büyük bir camia 50 yıllık çınar. Herkes gibi bende bu koca çınar için ter dökme fırsatı yakalamışken kaçıramazdım.

  • Yeni sezon öncesi çalışmalar nasıl gidiyor ? Takımdaki durum nasıl ?

Hocamızın eşliğinde iyi çalışıyoruz ve dediklerini yapmaya çalışıyoruz. Şu an herkesin bildiği gibi Afyon’da kamptayız. Kampı en iyi şekilde değerlendirip lige iyi bir giriş yapmak istiyoruz. Arkadaşlık bağlarımız güçlü bir takım olma havasında ilerliyoruz.

  • Sezon başlamadan önce kendine bir hedef koydun mu? Kişisel ya da takım olarak beklentin nedir ?

Biz ne kadar iyi olursak Orduspor’da o kadar iyi olur. Kendimizi gösterip hem Orduspor’u hem de kendimi yukarılara taşımak istiyorum. Sezon içerisinde bulduğum forma şansını iyi değerlendirmek istiyorum. Tabiki takımı ligde tutmak istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapacağız inşallah hakkımızda en hayırlısı olur.

  • Genç bir oyuncu olarak genç bir takıma geldin. Bunun senin üzerinde eksileri ve artıları neler ?

Tabi ki yeni bir ligde oynayacağım bunun vermiş olduğu heyecan olsa da biz futbolcu olarak sahaya çıktığımız zaman o heyecan yerini istek ve arzuya bırakıyor. Gerçekçi olmak gerekirse genç bir takımız tabi ki de tecrübesiz yanlarımız olacak biz onu savaşarak kapatmaya çalışacağız.

  • Son olarak Orduspor taraftarına neler söylemek istiyorsun ?

Bizim yanımızda olduklarını her daim tribünde hissetmek istiyoruz onların yanımızda olduğunu bilmek bize ayrı bir motive ve güç kazandırıyor. Onları ünye maçında tribünde yerlerini almalarını bekliyoruz.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi