A.Güçlü Şimşek : Bulut Hocam, taraftarlarımıza kendinizi tanıtır mısınız? Bulut Ferruhlar kimdir?

Futbol oynadığım dönemlerde kaleciydim

Bulut Ferruhlar : Ben 1985 Antalya doğumluyum.Bütün öğretimlerimi ilkokul,orta okul,lise ve üniversiteyi Antalya’da tamamladım. Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu bitirdim. Yaklaşık olarak 10 yıl futbol oynadım amatör olarak.Daha doğrusu alt yapılarda futbol oynadım.Antalyaspor alt yapısında oynadım. Genç milli takımlarda da oynadım. U-17 Genç milli takımında oynadım. Futbol oynadığım dönemlerde kaleciydim.

A.Güçlü Şimşek : İnternette fotoğraflarınızı gördüm evet,Fikret Hoca ile çalışmışsınız o dönemde,takım arkadaşlarınız arasında da Burak Yılmaz’ da var.

Beni Antalyaspor’a kazandıran kişidir Fikret Hoca

Bulut Ferruhlar : Fikret Hoca benim Antalyaspor’a gelmemdeki en büyük etkendir. Benim antrenörümdü.Beni Antalyaspor’a kazandıran kişidir Fikret Hoca. Daha sonra talihsiz bir olay yaşadım ve futbolu bırakmak zorunda kaldım. Bırakmak zorunda kaldığım dönemlerde zaten akademi de okuyordum. Akademi de okuduğum dönemlerde sağ olsun Abdullah Tanyolaç Hocam, onun da hakkını hiçbir zaman ödeyemem, antrenör olmam için stajyer olarak beni Antalyaspor alt yapısına başlattı. O zaman Antalyaspor alt yapısında koordinatördü. 2004 yılında antrenörlüğe başladım böylelikle.Yaklaşık 10 yıldır antrenörlük yapıyorum.Antalyaspor alt yapısının hemen hemen her kategorisinde yardımcı antrenörlük yaptım. Performans antrenörlüğü yaptım.Daha sonra yaklaşık olarak bir beş sezon  profesyonel takımda çalıştım Antalyaspor Süper Lig’deyken.Bir çok hocayla çalıştım.Daha sonra Fikret Hocam Kayseri Erciyesspor’la anlaştığında artık bize haydi gidiyoruz dedi ve Kayseri Erciyesspor maceramız başladı orada. Fikret Hoca’yla beraber,yardımcısı olarak başladım. Daha sonra hocamla beraber buralara kadar geldik.Arada bir geçen sezon Boluspor’da çalıştım.Ali Beykoz Hoca ile çalıştım.Sağ olsunlar Fikret Hocamdan izin aldılar. Fikret Hocam da sağ olsun çalışmam için izin verdi. Kısa bir dönem Ali Hoca ile çalıştık. Sonrasında tekrar Fikret Hocamla devam ediyoruz.

A.Güçlü Şimşek : Hocam daha yaşınız genç. 29 yaşındasınız. Sizin hedefleriniz nelerdir?

Başarılı olmak istiyorum

Bulut Ferruhlar : Ben bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Özellikle Fikret Hoca gibi biriyle çalışmak kendi adıma çok şanslı olduğumu düşünüyorum.Çok tecrübeli bir insanla çalışıyorum.Onun birikimlerinden,tecrübelerinden yararlanmak,Fikret Hoca’dan bir şeyler öğrenmek benim geleceğim açısından bana çok şeyler katacağına inanıyorum. Tabii ki benim de hedeflerim var. Başarılı olmak istiyorum.İşimde herkesin koyduğu hedef gibi ben de en iyisi olmak istiyorum.Ben de başarılı olup belirli bir noktalara gelmek istiyorum.Yalnız şu anda hocamla beraber başarılı olmak istiyoruz.Nereye kadar gider,nasıl gider onu tabii ki kestirmek mümkün değil ama gidebildiği tüm noktaya kadar gidip en iyisini başarıp, en iyisini yapmak istiyoruz.

A.Güçlü Şimşek : Kayseri Erciyesspor ve Boluspor’da çalıştınız. Dolayısıyla birinci lig tecrübeniz var.Süper Lig’de de çalıştınız.PTT 1.Lig’e baktığınızda nasıl değerlendiriyorsunuz? Süper Lig ve PTT 1. Lig arasındaki farklar neler? Orduspor bu ligin neresinde sizce?

Burada mücadele etmeniz lazım

Bulut Ferruhlar : Orduspor Süper Lig’e yakışan bir takım. Bunu kimse göz ardı edemez.Talihsizlikler olmuş.Düşmeler olmuş,çıkmalar olmuş. Geçmişine baktığımız zaman Avrupa liglerinde oynayan Orduspor var. Süper Lig’le PTT Lig çok farklı ligler. Süper Lig’de taktiksel bir çok şey yapılırken PTT 1.Lig’e baktığınızda daha çok güce dayalı,kora kor mücadelenin olduğu bir lig görüyoruz.Birbirinden çok farklı ligler. Burada mücadele etmeniz lazım. Mücadele etmezseniz maç kazanamazsınız. Süper Lig’e baktığınız zaman daha çok taktiksel savaşın olduğu bir lig gibi gözüküyor. Burada da tabii ki taktiksel savaş var ama burada ekstradan artı bir güç koymanız lazım.Performans koymanız lazım. Süper Lig’e göre daha zor bir lig.  

A.Güçlü Şimşek : Antrenmanları sürekli takip ediyorum. Kondüsyon anlamında çok iyi çalışıyor takım. Söylediğiniz gibi güce dayalı bir ligde bu çalışmaların faydasını göreceğiz inşallah.

Bulut Ferruhlar :Bizim burada tek bir amacımız var; takımı fiziksel olarak maç boyunca,doksan dakika,artı uzatmalara yayabilmek. Performans anlamında yayabilmek bu fiziksel gücü amacımız.Sezon başı özellikle bu tarz antrenmanlar çok  oluyor genelde. Maç periyodu başladığında biliyorsunuz biraz daha tempo düşüyor ama sezon öncesinde bu tarz antrenmanları iyi yaparsak,kampları iyi geçirirsek bütün sezona bir hazırlık olmuş oluyor. Yani bir bakıma,baktığınız zaman temel kuvveti,temel  kondüsyonu burada yüklemiş oluyoruz. Biz de hocamızın önderliğinde bu periyodlamaları, bu antrenman şekillerini uyguluyoruz.

A.Güçlü Şimşek : Şehrimiz sorayım size bir de.Ordu’yu gezme fırsatı bulabildiniz mi?

Ordu çok güzel bir şehir

Bulut Ferruhlar : İşin açıkçası bu kadar beklemiyordum. Çok güzel bir şehir bulduk. Gerçekten çok güzel bir şehir Ordu. Çok fazla gezme şansımız olmadı biliyorsunuz geldiğimiz günden beri çalışma yapıyoruz. Çift idmanlarımız oluyor. Tek idmanlarımız olduğu dönemlerde biz kendi özel çalışmalarımız oluyor. O yüzden çok fazla gezemedik. Birkaç kez çıktık ama çok güzel bir şehir var burada.

A.Güçlü Şimşek : Taraftarlarımıza neler söyleyeceksiniz? Nuri Hoca’mla konuştuğumda kendisi taraftarların sabırlı olmaları gerektiğini söylemişti. Karadeniz insanı da biraz tez canlı biliyorsunuz.

Bizi desteklesinler,bizi yalnız bırakmasınlar

Bulut Ferruhlar : Ona benim yorum yapmam doğru olmaz. Burada özellikle şehir anlamında değil,hangi takıma giderseniz gidin. Nerede olursanız olun, mutlaka insanlar sizden hemen başarı bekliyorlar. Bu ligde geçmiş dönemlere baktığımızda da bir çok örneği var.İlk yarı düşme potasındayken,ikinci yarı farklı hedefler koyup,farklı hedeflere giden takımlar mutlaka olmuştur. Biz burada birlik beraberlik içinde, taraftarımızla,yönetimimizle, teknik heyet ve futbolcularla Orduspor olarak birlik beraberlik içinde olursak başarı elbette gelecektir. Bizi desteklesinler,bizi yalnız bırakmasınlar.Zaman zaman mutlaka olumsuzluklar olacaktır. Her kulüpte vardır bu ama taraftar her yerde çok önemli. Taraftar desteği alan takım her zaman başarıya doğru gidecektir.

A.Güçlü Şimşek : Orduspor’da takım içindeki arkadaşlık hep üst düzeyde olmuştur. Bu sene çok daha olumlu yönde bir fotoğraf var ortada bence. Çok daha kardeşçe bir ortam olduğunu görüyorum. Sizlerin de bunda çok etkisi vardır muhakkak. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz takımdaki havayı?

 İnanılmaz güzel bir ortam var

 Bulut Ferruhlar : İnanılmaz bir arkadaşlık ortamı var takımda. Bu mutlaka ileride her şeye yansıyacaktır. Başarıya da yansıyacaktır. Galibiyete de yansıyacaktır. Mağlup olduğumuzda o takımın düşüş anında arkadaşlık mutlaka bir yükselmeye sebep olacaktır. İnanılmaz güzel bir ortam var. Tesisler güzel,saha güzel,olanaklar güzel. Bu kadar güzelliğin içinde takımın da birlik beraberlik içinde olması başta hocamız olarak herkesi  mutlu ediyor. İnşallah bu ortam bütün sezon boyu devam eder. Bir çok takımda olumsuzlukları duyuyoruz,mutlaka biz de sıkıntılar olacaktır ama bu arkadaşlık ve birlik beraberlikle her şeyi aşacağımıza inanıyorum. Burada sadece futbolcular değil, personelinden en yukarıya kadar herkes birlik beraberlik içinde. Herkes başarı için mücadele ediyor. Hepsinden Allah razı olsun. Tek bir hedefimiz var, o da başarılı olmak. Biz burada başarılı olmaya geldik. Bu başarının karşılığını sezon sonu hep beraber görürüz inşallah.

A.Güçlü Şimşek : Hocam ağzınıza sağlık. Çok teşekkür ediyorum bu güzel söyleşi için.

Bulut Ferruhlar : Rica ederim, Ben teşekkür ederim.

Editör: Haber Merkezi