Ordu Yorum/Celal Yıldız
19 Eylül Stadyumunda iki dost takımı karşı karşıya getiren maçta Orduspor; Fomichev, Erkan, Tandia, Volkan, Mesut, Ufukhan, Emrullah, Ziya, Umut, Ali ve Yasin 11’iyle oyuna etkili başlasa da ilk golü konuk takım Samsunspor attı. İlk golden yalnızca 4 dakika sonra Musa kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. İkinci yarıya Landel’le başlayan Orduspor biraz toparlandı. Umut’un golüyle puan için umutlanan Mor Şimşekler, Serdar’ın golleriyle yıkıldı. Mağlubiyet sonrası çiçeği burnunda teknik direktör istifa etti.

Çıkışa geçeceğimizi düşündüğümüz maçta kardeş takım Samsunspor’a 4-1 mağlup olan Mor Beyazlı temsilcimiz ligin dibine demir attı. 4 puanla ligin son sırasında bulunan Orduspor üst üste 5’inci maçını da kaybetti. Bu sezon 10 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 8 mağlubiyeti olan Mor Beyazlı takımızdaki kötü gidişat tüm hızıyla davam ediyor.

Devrim gerçekleşmedi

Mor Beyazlı ekibimizin bu sezonki 4’üncü teknik direktörü olan Levent Devrim de takıma ilaç olamadı. Milli takımlar arasında takımı şehirde tutmayan ve tüm takımı Antalya’ya kampa götüren Devrim, Samsunspor mağlubiyetini önleyemedi ve maç sonrası istifa etti. Devrim, takım güven vermediği gerekçesiyle görevden ayrıldı. 10 haftada 4 teknik direktör eskiten Mor Beyazlılar adeta rekora koşuyor.

Landel kararı şaşırttı

Orduspor’un Gineli yıldızı Landel maça yedek kulübesinde başladı. Geçtiğimiz yılın en başarılı isimlerinden birisi olan Landel’in kesik yemesi şaşkınlıkla karşılandı. Yeni teknik direktör Levent Devrim, Landel’in yerine Tandia’yı oynattı. Tandia’yı defansta kullanan Devrim, Ufukhan’ı savunmanın önünde oynattı. Landel ikinci 45 dakikada Tandia’nın yerine oyuna dahil oldu.

Maçtan dakikalar

16.dakikada Ali’nin ortasına kafa vuran Ufukhan direğe takıldı.

27. dakikada Samsunspor golü buldu. Mbilla’nın pasında Musa topu ağlara gönderdi. (0-1)

30. dakikada Ziya ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Erkan Engin devam kararı verdi.

31. dakikada Samsunspor farkı ikiye çıkardı. Hasan Kılıç’ın pasında Musa kendisinin ve takımının ikinci gölünü attı.(0-2)

54. dakikada Ali’nin pasında topla buluşan Yasin müsait pozisyonda topu dışarı vurdu.

66. dakikada Ziya’nın pası savunmadan sekti. Topu kontrol eden Umut şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. (1-2)

69. dakikada Erkan’ın ortasında Yasin’in kafa vuruşu kalecide kaldı.

79. dakikada Samsunspor Serdar’la tehlikeli geldi. Serdar’ın pasında Mbilla topa dokunmadı ve takımını 3. golden etti.

81. dakikada Umar’la kontratağa çıkan Samsunspor, Serdar’la pozisyonu noktaladı. (1-3)

87. dakikada kaleci Fomichev’in hatasını değerlendiren Serdar takımının 4. golüne imza attı. (1-4)

 

 

Editör: Haber Merkezi