OrduYorum  / Samet Karadağ FM

 Pazar günü saat 18.30'da oynanacak olan Karadeniz Derbisi öncesinde Orduspor 4 puanla 18.sırada, Samsunspor ise 11 puanla 11.sırada yer alıyor. Türk futbolunda son zamanlarda yaşanan olayların aksine iki takım taraftarları son yıllarda gösterdiği dostluk görüntüleri hafızalardan çıkmyor.

Derbi maçı öncesi iki takımın bu sezon gösterdiği performansı sizler için değerlendirdik :

Bu sezon lige kötü başlayarak 9 hafta sonunda ligin dibine demir atan Orduspor 4 puan topladı. 4 maçtır mağlup olan Orduspor, 9 maçlık süreçte 6 gol atarken kalesinde ise 18 gol gördü. Orduspor'un 19 Eylül Stadyumundaki karnesi ise 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet.

Samsunspor ise bu sezon inişli çıkışlı bir performans gösteriyor. Ligde 9 haftada topladığı 11 puanla 11.sırada yer alan Samsunspor rakip ağlara 9 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. Samsunspor deplasmanda 1 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken bu sezon aldığı 11 puanın 4'ünü deplasmandan topladı.


MUHTEMEL İLK 11'LER


Orduspor: Fomichev- Volkan Özcan, Ufukhan, Tandia, Hüsamettin- Emrullah,Yusuf Kurtuluş, Umut Sönmez - Landel, Ziya- Yasin Ozan

Samsunspor: Furkan- Murat Akyüz, Fatih, Tuna, Ahmet Burak - Umar, Taha,  Doğan Erdoğan, Musa Aydın, Mustafa Sevgi - Mbilla


EKSİKLER


Orduspor'da Emre Aygün, Adem Sağlam ve Ümit Tütünci sakatlıkları nedeniye Samsunspor maçında forma giyemeyecek. Milli maç arasında tüm antremanlara katılan Mutumba'nın ise şans verilmesi halinde ilk 11'de görev alması bekleniyor.

Samsunspor'da ise sakatlıkları tamamen düzelen Soner, Canberk ve Ahmet Burak Solakel'de takımla birlikte çalıştı.


SAMSUNSPOR'UN KALESİ SAĞLAM


İki takımında bu sezon oynadığı maç sayısından fazla sayıda kalesinde gol gördü. Orduspor 18 gol yerken Samsunspor ise kalesinde  sadece 10 gol gördü. Orduspor bu sezon kalecilerin formsuzluğundan yakınırken 5 maçta Alişan 4 maçta da Fomichev kaleyi korudu. Samsunspor'da ise genç kaleci Furkan Köse her geçen gün performansını artırıyor.8 maçta kaleyi koruyan Furkan sadece Elazığspor maçında formayı Soner Şahin'e bırakmıştı.


SAVUNMADA DA SAMSUNSPOR ÖNDE


Orduspor'da bu sezon yenilen 18 golde savunma oyuncularında kötü performansı etkili oldu. Orduspor'da 9 haftada 8 farklı defans oyuncusu süre alırken Erkan Sekman ve Volkan Koçaloğlu 7 maçta forma giyerek en fazla süre alan  futbolcular oldu. Son haftalarda ise Orduspor Ufukhan - Tandia ikilisi ile stoper mevkini sağlamlaştırmaya çalışıyor.
Samsunspor'da kadroda bulunan 9 savunma oyuncusundan 5 isim 9 hafta sonunda süre aldı. Samsunspor 9 haftalık süre boyunca genellikle Murat A,- Fatih K., Tuna ve Ahmet Burak dörtlüsüyle savunmada istikrar yakalamaya çalışıyor.


ORTA SAHALAR DENGELİ



Orduspor'da kadroda en fazla alternetif bölge olan orta sahada bu sezon Landel formsuzluğu ile dikkat çekiyor. Umut Sönmez ise sezon başındaki iyi performansını son hazırlık maçı olan Manavgatspor maçında attığı 2 golle süsledi. Ziya Alkurt'ta Orduspor'un bu sezonki etkili kanat ismi. Bu isimlerin yanı sıra Emrullah, Serdar Deniz, Yusuf, Yasin Şahan,Ali ve Emre Aygün'de forma bekleyen isimler.
Samsunspor defansta olduğu gibi orta sahada da istikar peşinde. Taha Yalçıner, Umar ve Doğan Erdoğan çok fazla süre alırken Hasan Kılıç, Musa Aydın, Ali Zorlu, Talha ve Serdar Eylik  gibi isimlerde sonradan oyuna girerek katkı sağlamaya çalışıyorlar.  Samsunspor'un bu sezonki en önemli transferi olan Recep Niyaz'da son 5 maçta süre almaya başladı. Mustafa Sevgi ise son 2 maçta 90 dakika görev aldı.


FORVETTE MBİLLA VAR


Orduspor'da bu sezon kadroda 4 forvet oyuncusu olmasına rağmen atılan 6 golün sadece 1'i forvet oyuncusundan geldi. Ümit Tütünci bir gol atarken Yasin Ozan'da bir asist yaptı. İki oyuncunun yanı sıra Gökhan Kaba ve Cemre Atmaca'da sonradan oyuna girmelerine rağmen katkı sağlayamadı.
Samsunspor'da ise forvet hattında Mbilla ve Adilovic'in performansları dikkat çekiyor. Mbilla 3 gol atıp 1 asist yaparken Adilovic 1 gol attı. İki oyuncunun forma savaşına ise genç oyuncular Burhan Arman ve Alperen Pak'ta girmek istiyor.


ORDU'YA 4 HOCA GELDİ, SAMSUNSPOR DEĞİŞTİRMEDİ



Orduspor ligin ilk 9 haftası sonrasında teknik direktör konusunda adeta kıyım yaptı. Sezon Fikret Yılmaz'la başlayan Karşıyaka maçı öncesi tepkiler alan Fikret Yılmaz'ın takımdan ayrılmasıyla eski teknik direktör Erkan Sözeri'yi getiren ancak 1 maç sonra istifa eden Erkan Sözeri'nin ardından altyapı antrenörü Sebahattin Akbayrak ve Muhammet Dilaver'e takımı emanet eden Orduspor'da sıkıntı çözülmezken Gaziantep BŞ.Belediyespor maçının ardından takımın başına bu kez de Levent Devrim getirildi.
Samsunspor ise bu sezon teknik direktöre değiştirmeyen nadir takımlardan biri. Erhan Altın'la sezona başlayan Samsunspor aynı şekilde devam ediyor.


RENK DEĞİŞTİRENLER


Orduspor - Samsunspor derbisi öncesi iki takımda daha önce kendi takımlarının formasını giyip şimdi rakip olan isimler var.
Orduspor'da sadece Gökhan Kaba 2006-2007 yılında Kırmızı Beyazlı formayı giyerken, Samsunspor'da 2009-2010 yılında Murat Akyüz ve Serdar Eylik Mor-Beyazlı formayı giyerken bu maçta eski takımlarına rakip olacaklar.

Editör: Haber Merkezi