Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kanal 52'de canlı yayınlanan 'Futbol Ateşi' adlı programa telefonla bağlandı.

NEDİM TÜRKMEN'LE SORUNUM YOK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada “Nedim başkanla bizim sorunumuz yok. Nedim Başkan bana mesaj attı, açıklamış olduğu bir takım beyanları var. Benim resmi açıklamamı dikkatli bir şekilde incelediğinizde Spor Toto'yu Orduspor'a sponsor yaptım diyorum. Bizim açıklamamızda ben verdim demiyorum, biz aracılık yaptık diyoruz” dedi.

PARA SİYASETÇİ OLMADAN GELİYORSA, ÖDEME TAKVİMİ NE?

Orduspor'a verdikleri sponsor sözünün üçünü yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Sponsorluk ve ödenecek paralarla ilgili, Nedim Türkmen, Adem Türkmen ve başkalarıyla görüşmemiz oldu. 4 sponsorluk konusunda destek olacağımızı söyledik. Bunun üçünü gerçekleştirdik. Bu üç sponsorluk ve büyükşehirle birlikte bu güne kadar sağlanan destek 4 milyon lira. Madem bu para siyasetçi olmadan gelebiliyordu ise neden bir takvim oluştu” ifadelerini kullandı.

17 ÇALIŞANIN MAAŞI BİZİM GİRİŞİMLERİMİZLE ÖDENİYOR

Orduspor'un her konuda yanında olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Orduspor'un yeni stadı için 100 milyon TL'lik kaynak ayrıldı. Karar Resmi Gazetede yayımlandı. Bunun dışında Başkan Nedim Türkmen'in kulüpte çalışanlarla ilgili yaptığı açıklamaya değinirsek, 17 çalışanın sigortası ve maaşı İŞKUR üzerinden bizim yaptığımız organizasyonla ödeniyor. Ortada sıkıntı var, kongre neden yapılmadığı ile ilgili soru var. Kendisinin Yunanistan'da olduğunu bir başka tarihde kongre yapılabileceğini söyledi. Ben de il dışındaydım. Sorduğumda ileriki bir tarihte yapacaklarını söyledi” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü;

TÜRKMEN'İN AÇIKLAMASINI YADIRGADIM

Orduspor Kulüp başkanıyla herhangi bir sorunumuz olmadı. Bugünkü gazeteye yaptığı açıklamayı yadırgadım. Bu şehirde sporu yönetenlerin en son karşısına almayı planladığı büyükşehir belediye başkanıdır. Orduspor söz konusu olduğunda biz duygusalız, hep Orduspor lehine yorum yaptık. Orduspor bizim sevdamız. Biz Orduspor'un antrenmanlarını dahi izleyen ve bu perişan durumundan kurtulması için mücadele eden birisiyim.

ORDUSPOR YÖNETİCİSİ DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIYIM

Her zaman aynı şeyi söylüyorum. Ben Orduspor yöneticisi değilim, şehrin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Belediye başkanlığı, Orduspor yöneticilerinin yapacağı işleri yapmak değildir. Burada herkes görev ve sorumluluğu çerçevesinde hareket etmelidir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz nasıl ki dışarıdan yönetilmelere boyun eğmiyorsak Orduspor'un da bu konuda daha şeffaf olması şehirle barışık olması lazım.

18 MİLYON VEREBİLEN VARSA YARIN KULÜBÜN ANAHTARINI TÜRKMEN'DEN ALSIN

Kulübün ekonomik yapısıyla ilgili karar verilebilecek bazı olaylar var, bazılarında ise yok. Orduspor Kulüp Başkanlığı işi gücü olmayan arkadaşlar açısından siyasi reytingi çok yüksek bir yer olabilir. Şu anda tahtasının kapalı olması dahil olmak üzere, Nedim Türkmen'in kefalet koyduğu 18 milyon TL'lik factoring şirketine borç var. Bu borçta Başkanın tecrübesini, bilgi birikimini ortaya koymak suretiyle yapılandırdığı borç miktarı. Orduspor başkanlığına yarın itibariyle gelin dediğimizde, bu borç yükünü ve sorumluluğunu üzerine alacak birisi olmalı. Orduspor'un 8 yıl boyunca aldığı para factoring şirketine borçlu. Ben bu parayı ödemeye hazırım. 18 milyon TL'yi factoringe vermeye varım diyen varsa, yarın kulübün anahtarını gelsin Nedim Türkmen'den alsın.

YÖNETİM FUTBOLCU ÖDEMELERİYLE İLGİLİ YARDIM İSTEMEDİ

12 futbolcuya ödenecek, 1.2 milyon lirayla ilgili tarafıma sunulan hiçbir bilgi yok. Sadece Antalya'ya giderken, gazetelerden okuduğum, önce 5 milyon, sonra 4 milyon, sonra 3 milyon ve en sonunda 200 bin liraya kadar düşen bir paradır.

DURUP DURURKEN Mİ SPONSOR OLDULAR

Nedim Türkmen'in bağrı yanıktır. Parasını vermiştir. Ben çok cüz-i bir oranda şahsi paramı verdim. Siyasetçinin şahsi parası olmaz. Ben maaşımla geçinen 15 yıldır milletvekili ve belediye başkanlığı döneminde maaşla çalışmış kişiyim. Bir milletvekili veya bakan cebinden milyonları çıkarıp veriyorsa o zaman 'Eyvah' demek lazım. Bizim milletvekili olarak, belediye başkanı olarak şahsi paramız olmaz, itibarımız olur, sözümüz olur. Ben Sagra'ya bir telefonla 1.5 milyon TL'lik sponsorluk anlaşması yaptırdım. Sagra yöneticileri gelse bana; “Siz benim 1.5 milyon TL'mi aldığınızdan bu yana 13 maçta bir maç kazanamadınız. Benim markamı rezil ettiniz” dese.. bu işin sorumluluğu Enver Yılmaz'da değil mi? Sagra, Nurol, Anemon, Yedaş durup dururken mi sponsor oldu? 4 milyon TL para nereden geldi. Parayı veren veya aracı olanlara teşekkür edilmesi gerekirken 4'mü verildi 2'mi verildi gibi konuları tartışmak yersiz.

OTOPARKALARI YASAL OLARAK BÜYÜKŞEHİR İŞLETECEK

Son olarak otoparklarla ilgili kamuoyunda, “Orduspor’un otoparkı elinden alındı” şeklinde söylemlere de açıklama getiren Başkan Enver Yılmaz, “Otoparkların tamamını ORBEL'in işleteceğine geçti. Biz bundan 8 ay önce otoparkları büyükşehir belediyesi bünyesinde işleteceğimizi söylemiştik. Bu yeni bir olay değil. Hatta o gün yönetim kuruluna bunu ilettiğimde bana, ‘Çok iyi düşünmüşsünüz başkanım’ dediler. Bizim Orduspor'un otoparkını almak gibi bir derdimiz yok. Kanunen Ordu'daki tüm otoparkları büyükşehir belediyesi işletecek” diyerek konuşmasını tamamladı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi