Geçtiğimiz sezon Play-off müsabakasında mersin İdmanyurdu maçında yapılan çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle verilen seyircisiz oynama cezası PFDK tarafından tekrar değerlendirildi ve yine aynı ceza verildi.

Küfür edilen tribünlere ceza verilmesi maddesi eklendiğinden tekrar değerlendirilen ceza da dört tribününde bu eyleme ortak olması sebebiyle Orduspor taraftarına müsabaka kapalı olacak.

Madde gereği stad kapasitesinin %5’i oranında deplasman seyircisine açık olması beklenen müsabakada Orduspor kendi sahasında ilk kez sadece deplasman taraftarının olduğu bir karşılaşmaya çıkacak.

PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu)’nın yaptığı açıklama şu şekilde;

‘’PFDK'nın 20.05.2014 tarihli 88 sayılı toplantısında; 13.05.2014 tarihinde, 19 Eylül Stadında oynanan ORDUSPOR - MERSİN İDMANYURDU PTT 1. Lig müsabakasında ORDUSPOR Kulübü'nün taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 52/5. maddesi uyarınca 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA VE 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiş cezanın infazı tamamlanmamıştır. 15.07.2014 tarihinde yürürlüğe giren Futbol Disiplin Talimatının geçici 2. Ve 53. maddesi uyarınca ev sahibi kulüp olarak gerçekleştirilen 4. İhlal olması nedeniyle daha önce verilen cezanın TRİBÜN KAPATMA ve 15.000.-TL PARA CEZASI olarak değiştirilmesine, cezanın, ihlalin gerçekleştirildiği tüm stat tribünlerinde infaz edilmesine karar verilmiştir’’

Editör: Haber Merkezi