Yönetim ile yaşadığı sorunu çözerek biraz geçte olsa yeniden Orduspor’a dönen Ahmet Kuru, takımla birlikte çalışmalara katılacağı ilk antreman öncesinde sorularımız yanıtladı. Ahmet Kuru, takımla çalışmaların yanı sıra teknik heyetin verdiği program ile eksiklerini kapatmak için günde çift idman yaparken, kendini iyi hissettiğini ve mutlu olduğunu belirtti.
”İLK TERCİHİM, İLK DÜŞÜNCEM HEP ORDUSPOR’DU”
Öncelikle hayırlı olsun. Taraftarlar seni çok istedi ve sen de yeniden Orduspor’dasın. Taraftarları aydınlatmak adına yeniden anlaşma sürecini anlatır mısın ?

İlk başta ilk tercihim ilk düşüncem hep Orduspor’du. Ama geçen yıl 6 ay cezadan sonra şunu gördüm ki insan psikolojik olarak yoruluyor. İlk hedefim devam etmekti ama kafa yorgunluğumu hissedince 4 ay daha dinlenmek ya da futbolu bırakmayı düşündüm. Genelde kafamda futbolu bırakmak vardı ama 6-7 ay futbol oynamadan bırakmak istemedim. Hocamızla uzun süren görüşmelerimiz oldu. Zaten Orduspor’u seviyorum. 26 yıl sonra Süper Lig’e çıkardığımız bir takım.

Sezon sonu seni yıpratan unsurlar nelerdi ? Şu an neler hissediyorsun ?

Geçen sezon takımın küme düşmesi, bölünmesi hem benim hem de kulübün aldığı cezalar kafa olarak yıprattı. Özellikle haksız yere ceza alınca insan daha çok üzülüyor. Şu an mutluyum. Enerji doluyum. Takımda iyi gidiyor. Takıma hem sahada hem de dışarıda katkı sağlayıp hep birlikte Orduspor’u iyi yerlere getirmek istiyoruz.

”ALMANYA’DA İKİ TEKLİF ALDIM”
Transfer döneminde başka takımlardan transfer teklifleri almış mıydın ?

Almanya’dan 2 teklif aldım. Büyük bir abimiz Almanya’da hem abilik hem hocalık yapmayı teklif etti. 1-2 yıl içinde hedefi şampiyonluk olan bir takımın teklifi geldi ve o da aklımdaydı. Ama dediğim gibi futbola devam edersem aklımdaki ilk takım Orduspor’du. Nitekim böyle oldu.

Taraftarlar takımda golcü Ahmet Kuru’nun yanı sıra Abi Ahmet Kuru’yu da görmek istiyordu. Bu sezon Ahmet Kuru’nun Orduspor’a nasıl bir katkısı olacak ?

Tabiki eksiğim çok. Daha yeni başladım. Benim ve hocanın kafasındaki 5. ve 6.haftada benim ilk 18 kişilik kadroda olmam. Geçen sezon 8 ay takımla çalıştım ama ceza alıp oynamamak zor oldu. Bu süreçten sonra geri dönmekte zor olacak biliyorum ama şu an kendimi iyi hissediyorum. İyi çalışıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum.

”-9 İLE KOLAY DEĞİL”
Takımdaki senin kişisel hedeflerinin yanı sıra -9 ceza ile başlayan takımın hedefleri neler ?

İlk hedefim dışarı da ve saha içinde kardeşlerime yardım etmek. Takım olarak baktığımızda ise ligde kalmak istiyoruz. Orduspor aslında bu lige yakışmıyor. PTT ve Süper Lig’de olmak istiyoruz ama bu ligde -9 ile başlamak psikolojik olarak kolay değil. Ama şu an takımda güzel bir hava var. İnşallah hedeflediğimiz güzel şeyleri başaracağız.

Ordu’da oynanan ilk hafta maçı ve Türkiye Kupası maçında tribündeydin. Taraftarların takıma ve sana ilgileri üst düzeydi. Onlara neler söylemek istersin ?

Onlara çok teşekkür ediyorum. Hocanın takıma etkeni ve oluşan taraftar etkeni çok güzel şeyler. Özellikle Bayrampaşa maçında taraftarlar müthişti. Hafta içi olmasına rağmen kupa maçında da gayet iyi bir taraftar topluluğu vardı. Bana da ilgi alakaları güzeldi. Geldiler, geri dönmem için rica ettiler. Onları kırmak istemedim. O yüzden Allah’a çok şükür yeni bir yola girdik.
OrduYorum/Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi