13 Şubat'ta Ukrayna'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası Boks şampiyonasında gözler İskender Can Varlık'ta olacak. Ordulu boksör İskender Can Varlık, WBA, IBF, WBO, The Ring ve IBO Dünya Ağır sıklet Boks Şampiyonu Ukraynalı boksör Vladimir Kliçko ve Champion Promotion'un düzenleyeceği Dünya Şampiyonu Boks Gecesi'nde ringe çıkacak. Varlık ringte Dmytro Shcherbyna ile mücadele edecek. Varlık'a bu karşılaşmada kendisine köşe adamı olarak ise daha önceki maçlarda da yer alan Celal Olucak eşlik edecek.
Kariyerinde şu ana kadar 3 maça çıkan İskender Can Varlık, bu maçlardan ilk ikisini navakt ile kazanırken diğerini ise hakem puanı ile kazanmıştı. Henüz kariyerinde mağlubiyeti olmayan Varlık, bu seriye Dünya Boks Şampiyonası'nda devam etmek istiyor. Varlık'ın rakibi Dmytro Shcherbyna ise 8 maçta 8 galibiyet alırken bu maçların 2'sini nakavt ile kazandı. İki isim ringe 6 raundluk maça çıkacak ve bu karşılaşma İskender Can Varlık'ın kariyerinde çıkacağı ilk 6 raundluk maçı olacak.

Turnuvaya antrenörleri Mustafa Genç, Batuhan Yeniyol ve İsmail Uykuru ile hazırlanan 27 yaşındaki boksör İskender Can Varlık, Spor52.com ve Ordu Yorum Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamada ''Rakibin Dmytro Shcherbyna olacak. Zor bir maç olacak zaten bu ciddi organizasyonda kolay bir maç yok. Bu maçı almak için canımı dişime takıp savaşacağım. Türk'ün gücünü göstereceğim. İyi çalışıyoruz. Rakibimiz belli oldu ve turnuvaya 20 gün kala rakibin stiline göre çalışmalar yapacağız''dedi.

Dünya genelinde 23 ayrı kanaldan canlı olarak yayınlanacak Dünya Şampiyonu Boks Gecesi'ni ekranlara taşıyacak olan kanallar daha sonra açıklanacak. İskender Can Varlık son olarak: ''Maç öncesinde başta bana sponsor olan Çamlık Market ailesinde Kadir Yüce, Gökhan Gül ve Hakan Gül, Eva Sanat Fabrikası'ndan Adnan Temmuz Hüsem ve Evren Gül olmak üzere desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim'' ifadelerini kullandı.

İskender Can Varlık'ın menajerliğini üstlenen Serdar Avcı'da yaptığı açıklamada: ''İskender başarılı bir sporcu. Kariyerinde galibiyet serisi var ve bunu devam ettirmek istiyor. Ordu şehir ve tüm destekçileri de benim gibi İskender'e güveniyor. Kendisiyle sürekli irtibat halindeyiz ve güzel bir galibiyet bekliyoruz'' dedi.
SAMET KARADAĞ/ORDU YORUM/ÖZEL
Editör: Haber Merkezi