Ukrayna'da WBA, IBF, WBO, The Ring ve IBO Dünya Ağır sıklet Boks Şampiyonu Ukraynalı boksör Vladimir Kliçko ve Champion Promotion'un düzenleyeceği Dünya Şampiyonu Boks Gecesi'nde ringe çıkan İskender Can Varlık, iyi başladığı ve 8 raund süren maçın ardından hakem puanı ile kaybetmesine rağmen alkış aldı.
Profesyonel Boks kariyerinde basamakları emin adımlarla çıkan ve dördüncü maçında ülke sınırlarını aşan İskender Can Varlık, Ukrayna'da ringe çıktı. Ukraynalı rakibi Dmytro Shcherbyna ile karşılaşan Ordulu boksör, yaptığı 8 raundluk büyük mücadeleye iyi başlamasına rağmen ringen alkış alan bir performans ile mağlup ayrıldı.

Kariyerinin en sert mücadelesinden birisini geride bırakan İskender Can Varlık, 8 ribaund geçen maçın ilk 3 ribaundunu alırken 3.raundun sonunda sol, 5.raundun sonunda ise sağ kaşının açılması sonrasında oyundan düştü ve son 5 raund puanlama sonrasında kaybetti. Müsabakanın ardından Spor52.com ve Ordu Yorum Gazetesine açıklamalarda bulunan İskender Can Varlık: ''Son 2 aydan beri bu maça sağlam birşey şekilde hazırlanıyorduk. Maç boyunca kondisyon problemi yaşamadık ancak üçüncü raundda iki kaşım açıldı ve oyundan düştüm. İlk 3 raundu biz kazandık ama oyundan düşünce rakip üstün oldu. Güzel bir maçtı ve 8 raundluk zevkli bir karşılaşma oldu. Kariyerimdeki 4.profesyel maçımda ringden ilk kez mağlup ayrıldım. Ama bazen kaybederken kazanmış olursunuz. Benim açımdan o tarz bir maç oldu. Maçın son anına kadar bütün herşeyimle savaştım ve diğer maçlarda da bu şekilde savaşmaya devam edeceğim. Buradan aldığım kazanç ile daha çok çalışarak önümüzdeki maçlara daha güçlü döneceğim. Kimsenin şüphesi olmasın. Maçı kaybetmeme rağmen maçı izleyen Ukraynalı boksseverler maçın ardından yanıma gelerek beni mücadelemden dolayı tebrik etti. Bu benim adıma gurur verici bir olay oldu.'' dedi.

Maçın Youtube üzerinden canlı olarak ekranlara geldiğini ve kendisini takip eden sevenlerinin maç sonunda da desteklerini hissettiğini belirten Varlık: ''Müsabaka canlı olarak ekranlara gelmişti. Maçı izleyen Ordu ve Türkiye'den birçok sporsevelerler maçın ardından bana ulaşarak tebrik edip her zaman yanımda olduklarını belirttiler. Bana destek veren, durumumu soran, yanımda olan herkese tekrar teşekkür ederim.'' açıklamasını yaptı.

Ukrayna'da oynanan maçın ardından Türkiye'ye dönen İskender Can Varlık son olarak ''Başta ailem olmak üzere Çamlık Market ailesine Kadir Yüce, Gökhan Gül ve Hakan Gül'e; Eva Sanat Fabrikası Adnan Temmuz Hüsem ve Evren Gül'e; Bana boks adına bildiği her şeyi öğreten, bu seviyelere çıkmamı sağlayan Antrenör Mustafa Genç'e; profesyonel maçlarda köşe adamlığımı yapan Celal Olucak ile yardımcı antrenörü İsmail Uykur ve Batuhan Yeniyol emeklerinden dolayı teşekkür ederim.'' dedi.
İskender Can Varlık'ın menajeri Serdar Avcı ise maçın ardından yaptığı açıklamada ''İskender Can Varlık bu maça çok iyi hazırlanmıştı. Onun maçı kaybetmesi bizim için bir anlam ifade etmiyor. Ben İskender Can Varlık'ın performansından memnunun. Ukrayna halkı da oldukça memnundu ve maç sonrası İskender'i tebrik etmek için sıraya girdi.'' dedi.SAMET KARADAĞ/ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi