Ordu Amatör Lig'de Kotyora Futbol Kulübü formasıyla sahalarda görmeye alışkın olduğumuz İskender Can Varlık'ın boks kariyerindeki yükselişini sürdürüyor. Geçtiğimiz ay ilk kez profesyonel maça çıkan Varlık, Türkmenistanlı rakibi Mahmud Begliyev'i nakavt etmişti. 27 yaşındaki genç boksör, ikinci maçında da bu sefer İranlı rakibi Rezaei Mohammadpasha'yı nakavt etti.

İstanbul'da Kadıköy Profesyonel Boks Spor Kulübü'nün organize ettiği profesyonel boks gecesinde 72 kilogram orta sıklette ikinci maçına çıkan Ordulu milli boksörümüz İskender Can Varlık rakibi İranlı Rezaei Mohammadpasha 1. Raund da navakt etti. Profesyonel kariyerinde ilk maçını da 1. Raund da nakavt ile kazanan milli boksörümüz ikinci maçında da göz dolduran performansı ile organizatörler tarafından tarafından takdirle karşılandı.

Nakavtla kazanan maçın ardından açıklamalarda bulunan İskender Can Varlık, sponsorluğunu üstlenen Altınordu Belediyesi ve Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Çamlık Marketler zinciri sahipleri Abdülkadir Yüce, Gökhan Gül ve Poytherm yalıtım sistemleri A.Ş sahibi Rıfat Poyraz ve Penta Beton sahibi Naci Şanlıtürk'e maddi ve manevi desteklerini esirgemedikleri için teşekkür etti.

Ordu'nun Mustafa Genç gibi Gençlik ve Spor İl Müdürü olmasından dolayı şanslı olduğunu belirten İskender Can Varlık, "Her zaman spora ve sporcuya sonsuz desteğini esirgemeyen, beni yetiştirerek bu seviyelere gelmemi sağlayan Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü ve aynı zamanda antrenörüm olan Mustafa Genç'e teşekkür ederim. Ordu'yu ve Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Saygıdeğer spor sever iş adamlarımızdan sponsor olarak destek olmalarını rica ediyorum. İlimizde bir ilk olan profesyonel boksta ilimizin ismini Dünyaya duyuracağıma söz veriyorum" dedi.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL HABER
Editör: Haber Merkezi