OrduYorum / Celal Yıldız

Sezon başındaki kadrodan 24 oyuncunun gittiği ve Ordulu gençlerin sahaya çıktığı maçta Boluspor’a 3-1 yenildik. Pozisyon üretmekte zorluk çeken Ordusporlu gençler karşılaşmanın ilk yarısında rakibiyle kora kora bir mücadele sergiledi. İkinci yarıda oyundan tamamen düşen Mor Beyazlılar 3.golden sonra rakibine teslim oldu. Boluspor’a galibiyeti getiren golleri Bilal, Mbamba ve Prijovic atarken, Orduspor’un tek golünü Hüsamettin kaydetti.

Orduspor Boluspor karşılaşmasına; Fomichev, Burak D, Yunus, Asımcan, Hüsamettin, Özgen, Burak Ö, Kaptan Kaan, Furkan, Hüseyin Kuday ve Mutumba 11’iyle başladı. İlk 15 dakika tutuk bir oyun sergileyen Orduspor 14. dakikada Bilal Gülden’in golünü önleyemedi. Pozisyon üretmekte zorluk çeken Mor Beyazlılarda sahneye Hüsamettin çıktı. 24.dakikada yaklaşık 40 metreden enfes bir gol atan Hüsamettin takımının beraberlik golünü kaydetti. İlk yarı tam bu skorla bitecek derken 45.dakikada Mbamba topa ağlarla buluşturdu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da ilk yarıda olduğu gibi tutuk başlayan Orduspor yine pozisyon üretemeden 3.golü kalesinde gördü. İsmail’in getirdiği topta Boluspor’un golcüsü Prijovic takımını 3-1 öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda en sahibi Boluspor ciddi ataklar geliştirse de başka gol olmadı. Boluspor bu galibiyetle puanını 20’ye çıkartırken, Orduspor 7 puanda kaldı.

Ligdeki 14’üncü mağlubiyet

Ligin 17.haftasında Boluspor’a konuk olan Orduspor, PTT 1.Lig’de bu sezonki 14’üncü mağlubiyetini aldı. En son 4 hafta önce 19 Eylül Stadyumu’nda Denizlispor’u yenerek puanını 7’ye yükselten Mor Beyazlı takım önümüzdeki hafta deplasmanda Kayserispor’la karşılacak.

Gençler sahada

Kulüp tarihinin en kötü günlerini geçiren Orduspor’un Boluspor’a konuk olduğu maçta gençler neredeyse sezon başındaki futbolculara nazire yaptı. İstekli görüntü çizen genç oyuncular, rakibiyle kora kor mücadele etti.

İlk 11’in yaş ortalaması 22

Genç kadroyla mücadele eden Mor Beyazlıların Boluspor karşısındaki yaş ortalaması 22’ydi. Mutumba, (30) Hüseyin (28) ve Fomichev’in (27) yaş ortalamasını artırdığı Orduspor’da diğer 8 oyuncunun yaş ortalaması ise 19.

 
Maçtan dakikalar

14.dk Bilal Gülden Orduspor’un hatasını iyi değerlendirdi. (1-0)

24. dk Hüsamettin yaklaşık 40 metreden kaleci Özkan’ı avladı. (1-1)

34.dk Mbamba müsait pozisyonda topu dışarı attı.

42.dk Mbamba sert vurdu. Top Fomichev’de kaldı.

45.dk Mbamba savunmadan seken topa ceza sahasının dışından sert bir şekilde vurdu ve top ağlarla buluştu. (2-1)

55.dk İsmail’in getirdiği topta Boluspor’un golcüsü Prijovic takımını 3-1 öne geçirdi.

59.dk Prijovic müsait pozisyonda topu direğe nişanladı.

71.dk Savunmadan dönen topa sert vuran Deniz direğe takıldı.

89.dk Prijovic savunmanın arkasına iyi sarktı. Vuruşunda top Fomichev’de kaldı.

Editör: Haber Merkezi