Orduspor’da Fikret Yılmaz Hoca’nın yardımcılığını yapan Nuri Kamburoğlu ile futbol ve Orduspor ile ilgili güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

 
Sadece Orduspor’a değil,Türk Futbolu’na katkı yapmak istiyorum

A.Güçlü Şimşek: Hocam ben sizin futbolculuk dönemlerinizi hatırlıyorum Fenerbahçe’de ve Antalyaspor’da oynarken. Yolunuz şimdi hoca olarak Ordu’ya düştü. Kendinizi taraftarlarımıza tanıtır mısınız?

Nuri Kamburoğlu : Bartınlıyım ben, futbola orada başladım.Daha sonra babamın işi dolayısıyla İstanbul’a gittik. Orada Yücespor vardır. Yücespor’da futbola devam ettim amatör olarak. Orada denenme safhası ile beğenilince profesyonel oldum.O dönemde İstanbul şampiyonu olmuştuk. 1988 yılında Bakırköyspor’a transfer oldum. Bakırköyspor’da iki sezon oynadıktan sonra Fenerbahçe’ye transfer oldum.Fenerbahçe’den sonra da Antalyaspor’a transfer oldum. Çok kısa bir dönem de İstanbulspor maceram oldu Aykut Hoca’nın olduğu dönemlerde. 2005 yılında İstanbulspor’da futbolu bıraktım. Daha sonra hocalık düşüncem oldu. Hocalık diplomamı 99 yılında almıştım Antalyaspor’da oynarken. 2005 yılında ailevi nedenlerden dolayı bir sıkıntı yaşadığım için üç dört sene uzak kaldım futboldan. Baktım olmayacak,futbola dönmem gerektiğini düşündüm. Lisansımı geliştirdim o dönem içerisinde. Orduspor’dan önce Bartınspor maceram oldu BAL ligi takımı. Bartınspor’un bir parçalanma durumu vardı.Onu düzeltelim diye başladım orada.Benim için bir başlangıç oldu ve bu arada tabii ondan önce de Antalya’da bir futbol okulum açıldı.Faaliyetlerine hala devam ediyor. Antalyaspor adı altında açtık o okulu. Fenerbahçe adı altında da açabilirdim ya da bir başka takımın ama Antalyaspor’un da kaptanlığını yapmış biri olarak Antalyaspor ismi ile açmanın daha iyi olacağını söylediler ve o şekilde açtık. Sonrasında Fikret Hoca ile çalışmaya başladım. Daha önce Kayseri Erciyespor’da da birlikte çalışacaktık ama bu futbol okulu projem nedeniyle gidememiştim. Kısmet Orduspor’aymış. Burada başlamış olduk. İnşallah bizim de bir katkımız olur. Sadece Orduspor’a değil,Türk Futbolu’na katkı yapmak istiyorum. 12 yaşında başlayarak 39 yaşına kadar futbol oynadım.

Devamlılığın ve istikrarın olmadığı yerde başarı çok zor yakalanır

A.Güçlü Şimşek: Hocam Türkiye’de defansif futbol ön planda. Genellikle teknik direktörler biri bulduklarında iki ya da üçü aramıyorlar. Dengeler de birbirine yakın takımların. Bunu neye bağlıyorsunuz ve sizin oyun felsefeniz nedir?

Nuri Kamburoğlu : Türkiye’deki futbol günlük düşünüldüğü için,günlük başarılar elde etmek düşünülüyor.Bunu kendimiz için söylemiyorum ben.Maalesef bu milli takımlarda da aynı şekilde.yeni yeni bir oluşum olmaya başladı 3-4 senelik programlar sayesinde. Bir hocaya veriyorsun bir takımı, bir sene devam ediyor,bir sene sonra ayrılıyor. Bunda bir devamlılık olması lazım. Devamlılığın ve istikrarın olmadığı yerde başarı çok zor yakalanır. Bunu genelleme yapmak istemiyorum ama benim düşüncem bu. Defansif ya da atak diye düşünmüyorum ben.Değişebilir o maç maç. Bazı hocalar ofansif oynamayı,bazı hocalar da defansif oynamayı severler. Bu kişiye göre değişiyor. Kulübün kendi yapısı olması lazım o da Türkiye’de biraz zor. Bunlar transferlerle alakalı. Bu bir senelik ya da iki senelik bir şey değil.Yurt dışındaki bütün takımlar var biliyorsunuz.Takım transferi yapıyor,hocayı da takım seçiyor,oyuncuyu da takım seçiyor. Yani her takımın kendine göre bir stratejisi olması lazım.

Takımı genel anlamda beğendim

A.Güçlü Şimşek: Orduspor’a gelirsek eğer,iki aydır yoğun şekilde çalışıyorsunuz. Oyuncuları en iyi tanıyanlardan biri de sizsiniz. Önceki gün bir hazırlık karşılaşması oynandı Samsunspor ile.İyi de başladık maça ama sonrasında biraz düşme oldu takımda. Nasıl değerlendiriyorsunuz takımın durumunu?

Nuri Kamburoğlu : Genel anlamda oyundan memnunum.Memnun olmadığım taraf şu naçizane kendi adıma söyleyebilirim; kırılgan bir yapımız var. Onu biraz aşmamız lazım. Tabii bu da bir hazırlık maçıydı sonuçta. Hazırlık maçı olduğu için bunu görmemiz de iyi oldu. Dediğiniz gibi maça çok iyi de başladık. Eğer biz öne geçseydik çok daha farklı olurdu. İşte bizdeki kırılganlık o.Defansif anlamda biraz kolay gol yemememiz lazım. Bunların da çalışmasını yapacağız zaten. Bunu da gördük. Oyunun içinde bazen kırılma anları oluyor.O kırılma anlarında golü atabilirsen,öne geçeceksin ve daha farklı bir şey olabilir.. Bu sefer rakip iki atak yapıyor,ikincisi gol oluyor. Bunlar değişkenlik gösteriyor futbolun içinde ama o kırılgan yapıyı biraz daha sağlamlaştırmamız lazım. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Ekip olarak da iyi çalışıyoruz. Takımı genel anlamda beğendim. Geniş de bir kadromuz var. O anlamda kim nedir onu görmeye çalışıyoruz. Dikkat ettiyseniz zaten şimdiye kadar yaptığımız bütün hazırlık karşılaşmalarında çok oyuncu değişikliği oldu. Herkesi görmek durumundayız. Aslında iyi bir kamp dönemi de geçirdik ama tabii şimdi yaşadığımız olayları da biliyorsunuz. Lisans çıkartamama olayları oldu. Bu oyuncuları çok etkiledi. Bu ne kadar olursa olsun kesinlikle etkiledi.Oyuncunun boşta kalma durumu vardı. Son yarım saat ,bir saatte kaldı oyuncular takımda. Tabii onlar hazır olacaklar,tam olarak hazır değiliz şu an. Önümüzdeki günlerde daha iyi olacaktır takımımız. 

Orduspor tarihi bir gün yaşadı

A.Güçlü Şimşek: Tam olarak ne zaman hazır oluruz hocam? 

Nuri Kamburoğlu : Ben özellikle üç dört hafta içinde çok daha hazır hale geleceğimizi düşünüyorum. Lige çıkamama durumu vardı. Orduspor bence tarihi bir gün yaşadı geçen hafta lisansların çıkmasıyla. Eğer çıkmasaydı çok zor günler bekliyordu Orduspor’u ama bunu aştık. Onun da etkisini atmamız lazım üstümüzden. Bunun için çalışıyoruz.

ilk 10 hafta içinde belli olur ligdeki durumumuz

A.Güçlü Şimşek: Sizce hedef ne ? Fikret Hocamız sessiz ve derinden gidelim diyor. Siz nasıl düşünüyorsunuz?

Nuri Kamburoğlu : Geçen sene de böyle bir durumla başlamış Orduspor lige. Şartlar onu hep önde götürmüş ve o yüzden vitrine çıkmış.Bu sene de baktığınız zaman amaç şampiyonluk gibi gözüküyor ama şampiyonluk öyle kolay değil.Hedef bence ilk altıya girmek olmalı benim şahsim fikrim. İlk on maç bir bakmak lazım. O zaman zaten hedef kendi kendine oturur,ne olacağı ortaya çıkar. Şampiyon olmak için şartların daha iyi oluşması lazım. Yani biz oyuncularımıza güveniyoruz. Muhakkak ki onlar da ellerinden geleni yapacaklardır ama bu şartlar neyi gerektirir,en basitinden baktığımızda bir maçı kaçırmış olduk.Şampiyonluğa oynadığımız düşünelim, en büyük rakibin kim? Kayserispor.Sen onlara üç puanı verdin. O yüzden şartlar çok önemli. Dediğim gibi ilk 10 hafta içinde belli olur ligdeki durumumuz. Benim şahsi fikrim ilk altıya girmek olmalı hedef. Ordan da lige çıkabilecek kapasitemiz var bizim. Ben ona inanıyorum. Oyuncuların da tecrübesi var. Yaş ortalaması olarak da biraz yüksek yaş ortalamamız var. Biz de elimizden gelen ne varsa onu yapmaya çalışacağız.

Hak eden kimse o oynayacak

A.Güçlü Şimşek: Fikret Hocayı biraz özetlemenizi istesek ne dersiniz?

Nuri Kamburoğlu : Fikret Hoca çalışmayı seven,hak edenin oynayacağı bir takım yaratmaya çalışan bir hoca. Ben onu görüyorum. Hak edene formayı teslim eder,bunu hep beraber göreceğiz. Hak eden kimse o oynayacak. Ben buna kesinlikle inanıyorum.En büyük özelliği o. Gerekirse alt yapıdan oyuncu gelecek ve o oynayacak eğer hak ediyorsa. Bunu da göreceksiniz. Burada A2 ile maç yaptığımızda gözümüze batan oyuncular oldu.Burak’ı aldık götürdük kampa. Orda bence iki kişi daha avrdı kampa götürmemiz gereken. Onları götüremedik,üzgünüm o konuda.Bize, bunları alın,bunlar var denmedi bize.Keşke onarlı da götürebilseydik çünkü o çocukların idman yemesi lazım,kamp görmesi lazım. İyi futbolcu olacak çocuklar var.En az dört oyuncu var. Zaten maçları da istiyoruz. Özellikle ben de görevlendirildim,hocam bana talimat verdi. Ben de izleyeceğim maçları,izliyorum da. Antrenmanlarına da dikkat ediyorum. Tabii şampiyonluğa oynarken gençler kazanılır mı o ayrı bir konu ama ona da bakacağız yani. Ben de hocam da çok istiyoruz gençleri bu takıma kazandırmayı.Geleceğin Orduspor’u için bu oyuncular çok önemli.

Sabırlı olmak gerekiyor

A.Güçlü Şimşek:  Hocam son olarak taraftarlarımıza ne demek istersiniz?

Nuri Kamburoğlu : Klasik olarak destek olsunlar denir ama takımı gerçekten seviyorlarsa gerçekten destek olsunlar. Lafta kalmasın. Bizim hazırlık maçı olmasına karşılık iyi bir seyircimiz vardı. Ben desteklerini sonuna kadar bekliyorum. Sabırlı olmak gerekiyor. Başarıyı yakalamak kolay değil. O yüzden sabırlı olmaları gerekiyor.

A.Güçlü Şimşek:  Bu güzel söyleşi için sizlere teşekkür ediyor,başarılı bir sezon geçirmenizi diliyorum hocam.

Nuri Kamburoğlu : Ben çok teşekkür ediyorum.

 

Editör: Haber Merkezi