Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordulu vatandaşların fındık tırmıtı olarak bildiği mantara Altınordu’daki her köşede rastlamak mümkün. Kilosu 5 liraya kadar inen tırmıt meraklısının yüzünü güldürüyor. Fındık bahçelerinde çıkan mantarda yaşanan bolluğun nedeni ise don olayından sonra fındık olmaması. Fındığı olmayan üreticinin bahçesine girmemesinden dolayı avcılar bu işin ticaretini yapanlar tarafından toplanan tırmıta ilgi hat safhada. Mantarın genellikle Kabadüz, Gölköy, Gürgentepe, Mesudiye gibi rakımı yüksek yerlerde çıktığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde ise Mesudiye’de 2 kişi zehirli mantar yiyerek ölmüştü.


Daşkın, “Soframızdan eksik olmuyor”



Bir ay önce 10 liradan aldığı tırmıtı dün 5 liraya alan Emine Daşkın, “Gerçekten çok şaşkınım. Birkaç seneden beri fındık mantarı yiyemiyorduk ama bu sene soframızdan eksik olmuyor. Artık mantarı almak için çarşıya gitmemize de gerek yok. Seyyar satıcılar mahallelerde satıyor” diye konuştu.


Şahin, “Salamurasını koyuyorlar”


Fındık tırmıtının bol ve ucuz olmasından dolayı vatandaşların salamura için tırmıta ilgi gösterdiğini ifade eden satıcı Hüseyin Şahin, bu sene ilk defa bu kadar bolluk yaşandığına dikkat çekti. Fındık tırmıtı sezona 20 lirayla başlamıştı, son bir haftada kilosu 5 liraya kadar düştü.

Editör: Haber Merkezi