Ordu Yorum  / A.Güçlü Şimşek

Orduspor, Türkiye Kupası ikinci kademe maçında Birlik Nakliyat Düzyurtspor’u normal süresi 1-1 biten karşılaşmada, uzatma devresinde bulduğu golle 2-1 yenerek üst tura yükseldi.

Rakip 10 kişi kaldı

Ağır tempoda başlayan ve ilk yarısı bu şekilde devam eden maçta Orduspor’un iki, Düzyurtspor’un ise bir öenmli pozsiyonu oldu. Maçın 22. dakikasında ise stadın elektrikleri kesilmesi sonucu yedi Dakka oyun durdu. Sekiz dakika uzatma süresi oynanan ilk yarıda 45+3. dakikada Düzyurtspor’dan Çağdaş Topal ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Serdar Deniz oyunda

İkinci yarıya Serdar Deniz, Umut Sönmez’in yerine oyuna dahil olurken  Orduspor ilk yarıya oranla daha atak bir oyun sergiledi. Yakaladığı pozisyonlara gelişme aşamasında harcayan futbolcular az sayıda taraftara adeta saç baş yoldurttular. Takım içindeki uyumsuzluk göze çarparken Ali Güzeldal’ın bir topu da direkten döndü.

İkinci yarı karşılıklı gollerle bitti

Maçın 65.dakikasında Ziya’nın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçen Orduspor, rakibine oranla daha atak gibi görünse de  10 kişi kalan Düzyurtspor ani gelişen atakla 73. Dakikada Emre’nin ayağından bulduğu golle durumu 1-1 ‘e getirdi.

‘’Fikret Yılmaz istifa’’ sesleri

Bu golden sonra sinirleri iyice gerilen az sayıdaki Orduspor taraftarı Teknik Direktör Fikret Yılmaz’ı istifaya davet ettiler. Maçın normal süresinde başka gol olmayınca 1-1’lik sonuçla maçın normal süresi sona erdi.

Serdar Deniz’in golü skoru tayin etti

Uzatma dakikalarında Serdar Deniz ceza sahasının dışından enfes bir gol atarak takımını 2-1 öne geçirdi ve maçın skorunu tayin etti. Maç bu sonuçla tamamlanırken Orduspor oynadığı oyunla ve dağınık görüntüsüyle gelecek haftalar için umut vermedi. 10 kişi kalan rakibine karşı üstünlüğünü bariz şekilde hissettiremeyen Orduspor, 2. Lig temsilcisi Düzyurtspor’a bir çok pozisyon vererek adeta S.O.S verdi. 

Editör: Haber Merkezi