2014-2015 sezonunda PTT 1.Lig'de mücadele ederken devre arasında bütün oyuncularını kaybeden Orduspor'da belkide Boluspor maçı ile birlikte oynamaya başlayan genç futbolcuların isimleri bile bilinmiyordu. Orduspor o sezon genç oyuncularla ligi tamamlamak zorunda kalırken bazı oyuncuların sergilediği iyi performans konuşulmuştu.
Boluspor maçı ile Orduspor forması giyen 1998 doğumlu Asımcan Çaykıran, özellikle ilk iki maçına Prijovic ve Nobre gibi isimlerin karşısında sergilediği performansla adından söz ettirmişti. PTT 1.Ligde 12 maç oynayan ancak bu sezon Spor Toto 2.Lig'de sadece 5 maçta süre alan Asımcan Çaykıran Orduspor'da geçirdiği 2 yılı anlatırken Orduspor'da devam etmek istediğini belirtti.

Orduspor forması ile genç yaşta 2.sezonu geride bıraktın. Geriye dönüp baktığında geçen 2 sezonu değerlendirir misin ?

Orduspor forması ile geçirdiğim ilk sezon kendi adıma gayet güzel geçmişti. Çok tecrübesiz ve genç olmama rağmen PTT 1.Lig gibi bir sahnede başarılı bir sezonu geride bıraktığımı düşünüyorum fakat bu sezona gelecek olursak benim için iyi başlamamıştı. Sezon başında kadroya alınmayarak altyapıya indirilmiştim ve bu beni performans açısından geriye itiklemişti. İkinci devre şans geldi ve görev verildiği zaman iyi bir performans gösterdiğimi düşünüyorum.

Takım olarak bakıldığında son yıllarda Orduspor beklenmeyen sonuçlar elde ediyor. 3.Lig'e düşen Orduspor için sezon nasıl geçti ?

Öncelikle Orduspor çok büyük camiadır. Herkesinde söylediği gibi bir markadır. Bence sezon başı çok iyi transferlerin yapıldığını düşünüyorum. Fakat kötü bir sezon başı kampı geçirdiğimiz için ve sezona kötü başladık. İlk 12 hafta gelmeyen galibiyete maddi sıkıntılarda eklenince kötü bir ilk yarı geçirdik. İkinci yarı herkesin gördüğü gibi sahada çok iyi oynayıp, koşup mücadele edip rakibe nefes aldırmadık. Ufak dikkatsizlikler yüzünden çok gereksiz mağlubiyetler aldık. Bu bizi kötü etkiledi ve ne yazık ki küme düştük.

Gelecek sezondan beklentilerin neler ?

Gelecek sezon öncelikle Orduspor'da devam etmek istiyorum. Daha iyi hazırlanıp daha iyi çalışıp elimden gelenin en iyisini Orduspor'a vermek istiyorum.

Orduspor'un yaşadığı ekonomik sıkıntı saha içine çok büyük etki 
ediyor. Saha içinden birisi olarak bu konuda ne düşünüyorsun ?

Evet Orduspor bakldığında çok zor durumda ama Orduspor çok büyük bir kulüptür. Süper Lig görmüş bir kulüptür. Bu sıkıntıların nasıl çözülmesi gerektiği hakkında bir fikrim yok ancak şartlar ne olursa olsun Orduspor için elimden gelenin en iyisini yapacağıma inanıyorum.

Son olarak son yıllarda üzülen Orduspor taraftarları önümüzdeki sezon nasıl bir Orduspor 
görecek ?

Eğer takım dağılmaz ve maddi sıkıntılar giderilirse seneye çok güzel, başarılı, sahada zevk veren bir futbol oynayan Orduspor izleyeceklerinden şüphe duymasınlar.OrduYorum/Samet Karadağ

Editör: Haber Merkezi