A.Güçlü Şimşek / Ordu Yorum

Yeni transferlerinden yoksun, alt yapı takviyeli maça çıkan Orduspor’da kalede Alişan, defansta Erkan,Ufukhan,Volkan,Hüsamettin, orta sahada alt yapıdan gelen Özgen ve Burak ,Landel,Emre,Ziya ilerde ise kendisine kulüp bulması söylenen ve Ordu’ya geri çağrılan Hüseyin Kuday görev aldı.

Maçın başında Kayserispor karşısında  tutuk başlayan Orduspor’da 12. dakikada ani bir atakta Emre, ceza sahasına driblingine engel olmak isteyen Kayserisporlu Cemil’in müdehalesiyle yerde kalınca hakem tereddütsüz faul verdi ve son adam olduğu için de Cemil’i kırmızı kartla cezalandırdı. Bu dakikadan sonra 10 kişi oynayan Kayserispor çok etkili olamadı ve oyunun temposu da düşük geçti ilk yarının sonuna kadar. 44. dakikada gelişen Kayserispor atağında ceza sahası içine verilen pasta top, Ufukhan’ın sırtına vurmasına rağmen hakem penaltı düdüğünü çalarak Kayserispor’un ekmeğine yağ sürdü adeta. Penaltı vuruşunu kullanan Nobre sert bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü attı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İlk yarının son dakikasında yenen gol ile morali bozuk şekilde soyunma odasına giden Orduspor, ikinci yarıya daha hareketli ve istekli başladı. Hüseyin Kuday ve Emre’nin mevkilerini değişmesine rağmen fayda alamayan Teknik Direktör Fikret Yılmaz, Hüseyin Kuday’ı oyundan alıp yerine genç Emre Can’ı alırken Burak’ı da kenara çekip yerine hafif sakatlığı bulunan Adem Sağlam’ı oyuna aldı. Daga etkili görüntü çizmesine rağmen Orduspor, ileri çıktığı anlarda geride az adamla yakalanmaya başladı. Yine az adamla yakalandığı bir anda Ufukhan Bayraktar son adamken rakibini düşürünce kırmızı kart gördü ve 82.dakikada takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra yine ataklarını arttıran Orduspor’da Emre Can Baş rakibine faul yaparak sarı gördükten iki dakika sonra yine sarı kartlık bir hareket yaparak ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 9 kişi kalan Orduspor’un çabaları gol atmaya yetmeyince maç rakip Kayserispor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bütün olumsuzluklara rağmen sahada ellerinden gelen her şeyi yapan Orduspor’un karakaterli futbolcularını alkışlamak gerek. Lisansların çıkmış olduğunu düşünerek bu maçın oynandığını hayal ettiğimizde de Kayserispor’u yenmenin işten bile olmadığını düşünürsek bu duruma sebep olan herkesi de şapkalarını önlerine koyup düşünmeye davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi