A.Güçlü Şimşek/Ordu Yorum

Lisanslar çıktı,çıkıyor derken her şey bir anda allak bullak oldu. Orduspor dün, genç oyuncularından takviyeli oyuncularıyla,yeni transferlerinden yoksun sahaya çıktı. Peki neden böyle oldu? Perde arkasında ne yaşandı?

Cuma günü görüştüğümüz yöneticiler tüm evrakların tamam olduğunu ve federasyona teslim edildiğini söyleyip,şimdi lisansların çıkmasını bekliyoruz dediler. Biz de doğal olarak okuyucularımıza bu şekilde duyurduk gelişmeleri.

Cuma günkü yapılacak olan antrenman için stada gittiğimde takım gayet moralli ve taktik antrenmanlarını yapıyorlardı. Fikret Hoca kafasındaki on biri belirlemiş özellikle onları sahanın diğer yarısında çalıştırırken,yedek bekleyecek olan oyuncular da sahanın diğer yarısında şut çalışması yapıyorlardı. Yaklaşık yarım saat sonra gelen bir telefonla koşuşturmalar başladı. Gelen haberlere göre federasyon yeni oyuncuların lisanslarına onay vermiyordu. Söylenenlere göre para yatmış ve transferlerin lisansının çıkmaması için her hangi bir neden gözükmüyordu.

Peki ne oldu da lisanslar çıkmadı? Olay hakkında aldığımız duyumlar şöyleydi; Orduspor geçtiğimiz sezonlarda parasını ödeyemediği 6 futbolcu ile ihtilaflıydı. Bunlar; Ali Çamdalı,Emre Özkan, Yusuf Ayila, Nizamettin Çalışkan,Müslüm Yelken,Ferhat Çökmüş’dü.  Yöneticler bu futbolcularla görüşerek yeni bir ödeme planı yaparak futbolculara evrak vermek istediler. Üç futbolcu, yani Ali Çamdalı,Nizamettin Çalışkan ve  Ferhat Çökmüş bu ödeme planını ve evrakı kabul ederek Orduspor’un transfer tahtasının açılması için gereken yazıyı verdiler. Yalnız, Müslüm Yelken,Yusuf AYila ve Emre Özkan paralarını isteyerek anlaşmaya yanaşmadıkları, bu yüzden tahtanın açılamadığı gelen bilgiler arasındaydı. Rakamlar farklı olsa da gerekli olan paranın 1.5 milyon lira civarında olduğuydu. Federasyonla yapılan görüşmelerde TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Orduspor’un avans isteğini kabul etmiş, 1,5 milyon lirayı federasyonun vereceğini söyleyerek problemin çözüleceğini söylediği yine aldığımız bilgiler arasındaydı.

Cuma günü her ne olduysa tüm evraklar teslim edildikten sonra gelen haberlerde söylenen federasyonun 500 bin lira haricinde herhangi bir ödeme yapmayacağı ve 1 milyon lira eğer yatırılmazsa transfer tahtasının açılmayacağıydı. Peki federasyon neden böyle bir şey yapmıştı? Ne olmuştu da bundan vazgeçmiş,kendisine bağlı olan köklü bir kulübü böylesine zor durumda bırakmıştı? İşte orası biraz karışık. Ne yazsak da ne söylesek de teyit edemeyeceğimiz ama içten içe de tahmin ettiğimiz bazı nedenler var burada. Olayın özü bu.

 Şimdi Orduspor, bugün saat 11’e kadar bir milyon lirayı yatıramazsa yeni alınan tüm futbolcular serbest kalacak. İki aydır yapılan antrenmanlar boşa gidecek ve hazır hale getirdiğimiz topçuları rakiplerimize vereceğiz. Bugün bu para yatmazsa koca bir şehir, oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi kalacak. Merak ediyorum Ordu şehri bu kadar mı sahipsiz? Yok mudur Ordu’yu aşkla seven bir iş adamı,siyasetçi,bir Allah kulu? Bu takım Süper Lig’e çıktığında protokolde yıldız savaşları gibi yer kapma savaşı yapanlar şimdi nerede? Elbette bu takımı bu duruma getiren ve başarısız olan bir başkan var ve ne kadar kızsanız da haklısınız ama bu Orduspor’a bir şey kazandırmıyor maalesef.  

Editör: Haber Merkezi