OrduYorum/Samet Karadağ
2012-2013 yılında Süper Lig'den düştükten sonra ekonomik olarak zor günler geçiren Orduspor, daha çok ekonomik sorunlarla uğraştığı 2015-2016 sezonunda ligi sonuncu bitirerek 3.Lig'e düştü. Orduspor'da sezon başı Bayrampaşa'dan transfer edilen ve 27 maçta forma giyen Mehmet Arı, sezonun bitmesinden ardından alacaklarından dolayı federasyona başvurmuştu.
Transfer tahtasının son saniylerde açılmasıyla Orduspor'a transfer olan ve sezon yaşından beri yaşanan sıkıntılara yakından tanık olan Arı, sezonun hem takım hem de futbolcular anlamında çok zor geçtiğini belirtirken, Orduspor'da geçirdiği 1 yıl boyunca yaşananlar hakkında samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle sezon başından başlayalım. Aylar önce idmana çıkmanıza rağmen son dakikada açılan transfer tahtasıyla takıma transfer oldunuz. Senin sezon öncesi takım için hedeflerin nelerdi ?

Sezon öncesi geldiğimizde büyük hedeflerle başladık. Transferlerin çoğuyla daha önce birlikte oynamadığımız halde takım olarak beklenti yüksekti. Üst sıralar için takım kurmuştuk. Ama maalesef herkesin bildiği üzere kötü bir sonla bitti. Bu sorunlar takım içine de yansıdı. Hatta bence biz saha içinde dışarıda yaşanan olaylardan daha fazla mücadele ettik. Hem maddi hem de takım içindeki diğer sıkıntılar bizi kötü etkiledi.

''Üst lige yükselmek istiyorduk''

Benim hedeflerim sezona iyi başlamak ve bir önceki sezon Bayrampaşa'da gösterdiğim performansı gösterip yukarılara tırmanmaktı. Sezon öncesi hem takım hem de kişisel olarak üst lige yükselmek istiyorduk. Maalesef ben sezona kötü başladım. Takım olarakta kötü olunca istediğimiz sonuçları alamadık.

Orduspor daha çok ekonomik sorunlarla uğraştığı sezonu küme düşerek tamamladı. 
Sence nasıl bir sezon geride kaldı ?

Sezon başında baktığımzda iyi bir takımımız vardı. İyi futbolcular vardı. Özellikle isim isim baktığımızda iyi bir defans hattımız vardı. Maalesef neden bu kadar yiyip bu kadar hatalar yaptığımızı kendimde çözemedim. İlk başta tam kadro iken istediğimiz puanları toplayamadık. Sonradan toparladık ancak genele baktığımızda takım olarak defansı yapamadık.

Peki ya transfer tahtası ?  O dönemi anlatır mısın ?

''Keşke transfer tahtasını açmasalardı derdim''

Transfer tahtası bizi inanılmaz şekilde yıprattı. Son saniyede tahta açılmasaydı bir dönem futboldan uzak kalmamıza neden olacaktı. Sezon öncesi o dönem çok ama çok zordu. Hayatımda o günkü kadar sıkıntılı bir dönem, saatler hatta daikalar yaşamadım. Son anda açılması bizi çok mutlu etmişti. Ancak şimdi baktığımızda takımı ligde tutamadık, maddi olarak istediğimizi alamadık. Ben Ordulu olsaydım 'keşke transfer tahtasını açmasalardı' derdim.

Ekonomik sıkıntılar çoğu zaman saha içine etki etti. Takım ve senin için nasıl sıkıntılar oluştu ?

Takım olamamızın nedeni para sıkıntısıydı. Bir dönem sonra dedikodular başladı. Bu isim para aldı diğeri almadı yada bu alacak diğeri alamayacak diye. Bu sebepler bütün takımı mahvetti ve gruplaşmalar başladı. Zaten bu dönemden sonra toparlamak çok zor oldu. Tabiki bu sorunların en büyük suçlusu yönetim. Sen takımın parasını ödemezsen, takım ne kadar karakterli olsa da bir zaman sonra çöküş başlayacaktı. Maddi sorunlarla gelen sıkıntılar bütün sezon yanımıza yoldaş oldu.

''Para yattı dediler maça çıktım, hesabım boş çıktı''

Ertelen bir Pazarspor maçı vardı. Maç öncesi antremana çıkmıyordu. Çünkü yaptığım şeyin maddi olarak bir karşılığının olması gerektiğini düşünmeye başladım. Maça da çıkmak istemiyordum. Doğruyu söylemek gerekirse devam etmem için para yatması şarttı. Pazar maçı öncesinde Cuma günü hesabıma para yatırdıklarını söylediler. Belgede gösterdiler ve belge sahte çıktı. Maç kardan dolayı iptal oldu ve Pazartesi günü hesabıma baktığımda para yatmadığını öğrenince benimde yönetime ve başkana güvenim kalmadı. Artık para yattı da maç oynanmayınca geri mi çekildi onu bilemiyorum ancak bu olay kimin altından çıktıysa hakkımı helal etmiyorum.

''İdmana bile çıkmak zor gelmeye başladı''

Eğer yaptığın işten dolayı evini geçindiremiyorsan ve ailene bakamıyorsan o iş çekilmeyecek bir hal alır. Artık son dönemlerde idmana çıkmak bile zor geliyordu. Maddi sıkıntılardan dolayı evimi bile geçindiremediğim için bu işin bir anlamı olmadığını düşünmeye başladım.

Sinan Bayraktar ile sezona başladınız ve ardından 4 teknik adamla çalıştın. Dönem dönem bakacak olursak takım ve sen nasıl bir performans gösterdin ?

''Sinan Hocaya karşı güvenci sağlayamadık''

Sinan Bayraktar ile benim bağım geçen sezondan dolayı daha güçlüydü. Bayrampaşa'da iyi işler yaparak takımı ligde bırakmıştık. Bana güvenerek beni Orduspor'a getirdi. Duygusal baktığı takıma güvenerek bizi getirmesi gurur verici birşeydi. Maalesef hocamıza bu güvenci sağlayamadık. Bizi erken bıraktı. Ali Hoca ile aramızın iyi olmadığını herkes biliyordu. Devre arası bırakmayı düşünüyordum. Ali Hoca başarı yakalayarak puanlar toplamıştı. Benim düşüncem takım oturduktan sonra başkası da olsa bu puanları toplardı.

''Turgut Hoca ile yükselme yaşadık, Metin Hoca bizi rahatlattı''

Sonra takımı ve gençleri tanıyan Turgut Hoca geldi. İyi işler yaptı. Oyun olarak bakıldığında kesinlikte müthiş bir yükselme yaşadık. Özgen ve Burak Özsoy gibi bazı futbolcuların performansı ancak yine istediğimiz sonuçları alamadık. Benim gözümde en iyi futbola o dönemde başladık. Metin Hoca ile o futbola devam ettik. Metin Hoca çok farklı bir karakter. Ordulu olmadığı için duygusal bakmıyordu. Daha rahattı iyi mi kötü mü bilemiyorum ancak o tavrı bizi de rahatlattı. Maalesef geç gelince yapabilecekleri de sınırlıydı.

''Son maçlarda daha iyi oldum''

Sinan Hoca ile birlikte özgüvenle gelmiştim. Sezon başı kampında ufak tefek sıkıntılar yaşadı. Bunlar beni geri attı. O yüzden kötü başladım. Ali Hoca'nın beni kadroya almaması benim için yine kötü bir dönemdi. Turgut Hoca ile başlayan iyi oyunumda tam olarak Mehmet Arı'yı gösteremedim ancak iyi performans gösterebileceğimi kanıtlamıştım. Metin Hoca'nın sonsuz güveniyle de son maçlarda daha iyi oldum.

Peki önümüzdeki sezon hakkında beklentilerin ve hedeflerin neler ?

''Şartlar aynı olursa 
devam edemem''

Önümüzdeki sezon bu sene çok sıkıntılar yaşadım ve hayal kırıklığına uğradım. Yeni transfer olduğumuz dönemde verilen sözler yerine getirilmedi ve aynı Orduspor taraftarları gibi bizde çok büyük hayal kırıklığı ile sezonu tamamladık. Bu şartlarda devem ederse Orduspor'da kalma şansımın olmadığını düşünüyorum. Gelecek sezon çok içtenlikle söylüyorum kalmayı çok isterdim ancak ayn şekilde bir sezon daha geçiremem. İnşallah Orduspor hem maddi hem de manevi anlamda düzlüğe çıkar.

''Mutsuz bir aile nasıl olur bu sezon gördüm''

Herkes nedeni merak ediyor. Öncelikle evliyim. Bekar olunca bu işler daha kolay Tesiste kalıyorsun. Fazla giderin olmuyor. Almanya doğumlu eşim var ve Türkiye'ye getirdim. Tabi yaptığın işten gelirin olmayınca hem evde hem saha içinde performansın düşüyor. Mutsuz bir evin ve ailen oluyor. Ben bu sezon bunu gördüm.

Son olarak geride bıraktığın sezon hakkında neler 
söylemek istersin ?

''Taraftarlar umarım haklarını helal eder''

Geriye baktığımızda öncelikle personellere hakkımı helal ediyor. İnşallah onlarda helal etmişlerdir. Futbolcu arkadaşlarıma da helal ediyorum. En önemli olan ise taraftarlar umarım haklarını helal eder. Bu sene elimizden gelen buydu. Büyük bir başarımız olmadı zaten olsa ligde kalırdık. Kimse iyi bir sezon geçirdiğini düşünmemiştir.

''Bu şehir en kötü PTT 1.Lig'i hak ediyor''

İnşallah bu takıma küsme durumu düzelir. Takımla ve kulüple barışırlar. Hep söyleniyor. Bu şehir hak ettiği yere gelsin diye. Bu şehir en kötü PTT 1.Lig'i hak ediyor. Son maçlarda az sayıda taraftar geldi ve bu bizi yanlız hissettirmedi. Çoğu maçta taraftar olsaydı daha farklı şeyler olacağının herkes farkındaydı. Tabi 3-4 yıldır olanlardan dolayı onların yaptıklarına da saygı duymak gerekir. İnşallah tüm bu kötü senaryolar düzelir ve Orduspor üst liglere, hak ettiği yerlere yeniden tırmanır.

Editör: Haber Merkezi