01-06 Temmuz 2014 tarihleri arasında Konya’da  gerçekleştirilen Türkiye Yıldızlar Şampiyonası 17 Yaş genel kategoride yarışan Ordu  Azdur Satranç Kulübü sporcusu Anıl CENGİZ  Türkiye  Yıldızlar Şampiyonu oldu. Konuyla ilgili Ordu Azdur Satranç Kulübü bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar söylendi;

‘’13-18 yaş aralığındaki sporcuların katılımıyla yedi tur olarak gerçekleştirilen  şampiyona da  Azdur Satranç Kulübü Sporcusu  Anıl Cengiz  5 galibiyet,  1 beraberlik ve 1 yenilgi ile toplam 5,5 puan toplamıştır.

Yıldızlar Şampiyonasında  birinci Anıl Cengiz olurken ikinciliği Aydın ilinden  Mire Deniz Doğanve üçüncülüğü Antalya ilinden  Yasin Sarı elde etti.

2014 Türkiye Yıldızlar Şampiyosı ödül töreni ise  06 Temmuz 2014 tarihinde saat 17:30 da Konya Rixos Otel'de gerçekleştirilmiştir. Törende söz alan Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer tüm sporcuları kutlayarak gelecek yıl tekrar bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Türkiye Satranç Federasyon Başkan Gulkız Tulay'ın sevgi ve selamlarını katılımcılara ileten Doğruer, dereceye giren sporcuların  20-24 Temmuz 2014 tarihlerinde  Balıkesir’de  yapılacak Ulusal Takım havuzuna alınacağını açıklamıştır.  

Doğruer'in konuşmasının ardından Sporcumuz ‘Şampiyonluk Beratını’  ve ‘Şampiyonluk Kupasını’ almıştır.

Şampiyon Anıl Cengiz başarımda bugune kadar emeği geçen Azdur Satranç Kulübüne, satranç öğretmenlerim  Önder Zafer Fazla ve Mehmet Metin’e emeklerinden dolayı teşekkür ederim demiştir.

Bizde Kendisini en  içten dileklerimizle kutlarız. Uluslararası arenada da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesini dileriz’’
Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi