Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ordu'ya yapılması planlanan 27 bin kişi kapasiteli yeni stat projesi için çalışmaların son aşama geldiği bildirildi. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  yaptığı açıklamada, kentte yeni stat yapımı konusunda daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde gerekli çalışmaları tamamladıklarını vurguladı.

Durugöl Mahallesi'nde bulunan Orduspor Tesisleri'nin önündeki kamuya ait arazide yapılması planlanan proje çalışmalarında son aşamaya gelindiğini anlatan Yılmaz, projenin maliyetinin ise 120 milyon lira olduğunu dile getirdi. 

Stadyumun UEFA kriterlerine uygun olarak inşa edilmesini istediklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Stat konusunda proje çalışmaları devam ediyor. Daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde gerekli tüm çalışmaları tamamlamıştık. Stadyumun nereye yapılacağı ve maliyeti ortaya konmuştu. Şimdi UEFA yetkilileri önümüzdeki hafta Ordu'ya gelerek stadyumun yapılacağı alanın ölçümlerini yaparak UEFA kriterlerine uygun olup olmadığı yönünde rapor hazırlayacak." 

- Raporun ardından ihale yapılacak 

Yılmaz,  UEFA yetkililerinin raporunun ardından ihale sürecinin başlayacağına işaret ederek, Ordu'nun bu sayede önemli bir yatırıma daha kavuşacağını kaydetti. 

Türkiye'de son yıllarda çok sayıda yeni stat projesinin hayata geçirildiğine dikkati çeken Yılmaz, "İnşallah ihalesi yapıldıktan sonra kısa sürede yapımına başlanacak. Yeri konusunda daha önce açıklanan alan geçerli olacak. Her hangi bir değişilik şuan itibarıyla söz konusu değil" ifadesini kullandı. AA

Editör: Haber Merkezi