Ordu Yorum/Celal Yıldız

PTT 1. Ligin 14. Haftasında Orduspor, 19 Eylül Stadyumu’nda ağırladığı Denizlispor’u 2-1 mağlup ederek 12 maç sonra galibiyetle tanıştı. Mor Beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 64. dakikada Tandia ve 66. dakikada Yusuf kaydetti. Rakibin tek golünü 33. dakikada Fatih Çakır attı. Bu galibiyetin ardından Orduspor 7 puana yükseldi. Denizlispor ise 16 puanda kaldı.

Maça; Fomichev, Erkan, Yunus, Adem, Hüsamettin, Emrullah, Metin Tuğlu, Ulaş Yalçın, Ziya, Umut ve Yasin 11’iyle başlayan Orduspor ilk yarıda pozisyon üretmekte zorlandı. Duran topların kilidi açacağı mücadelede Mor Beyazlı takım, kullandığı duran toplardan da yararlanamadı. 17. dakikada Mehmet Denizlispor’u 10 kişi bıraktı. Dakikalar 33’ü gösterirken Denizlispor’dan Fatih Çakır enfes bir gole imza attı. İkinci yarıda oyunu rakip sahaya yıkan takımımız aradığı golü 64’te Tandia ile buldu. 2 dakika sonra savunmadan seken topa harika vuran Yusuf, Mor Beyazlıları 2-1 öne geçirdi. 73’te Ziya takımını 10 kişi bıraktı. Kalan dakikalarda Denizlispor bastırdı fakat kazanan Orduspor oldu.

19 Eylül’de bu sezon ilk kez kazandı

Bu sezon sıkıntılı günler geçiren Orduspor, Denizlispor’u yenerek altın değerinde bir 3 puan aldı. Bu sene evinde oynadığı maçlarda rakibine üstünlük kuramayan takımımız, Ege temsilcisini yenerek şeytanın bacağını kırmış oldu.

Gizli forvet Tandia

58. dakikada Ulaş’ın yerine oyuna dahil olan Tandia takımının beraberlik golünü attı. Ziya Doğan geldikten sonra, oyuna sonradan giren ve forvet oynatılan Tandia, 90+1’de yerini Mesut’a bıraktı.

Ziya Hoca siftah yaptı

Orduspor’un Teknik Direktörü Ziya Doğan çıktığı 3. maçta ilk galibiyetini aldı. “Benim olduğum yerde her zaman umut vardı” diyen kurt teknik adam takımının puanını 7 yaptı. 2. golden sonra yerinde duramayan Ziya Hoca oyuncularına sık sık uyarılarda bulundu.

Tribünler yine boş kaldı

Orduspor seyircileri stadyuma bir türlü çekemiyor. Oynanan kötü futbol ile alınan yenilgiler sonrası takıma küsen taraftarlar dünde takımını yalnız bıraktı. Maçın erken saatte oynanması ve havanın güzel olması da taraftarları tribüne çekmedi.

Fomichev 3 maç aradan sonra

Orduspor’un Belerus asıllı Kazak kalecisi Valeriy Fomichev 3 maç sonra forma şansı buldu. Alişan’ın sakatlığı sonrası kaleye geçen Fomichev Teknik Direktör Ziya Doğan geldikten sonra ilk kez forma giymiş oldu.

Editör: Haber Merkezi