Alt biölede ise düşecek olan 4 takımdan sadece Kahramanmaraşspor bu üzüntüyü erkenden yaşadı.

Takımların şampiyonluk şanslarına baktığımızda matematiksel olarak 5 takımın şansı var. İstanbul Belediye, Orduspor, Balıkesirspor, Ankaraspor ve Samsunspor. Şu an en güçlü aday en yakın rakibine 5 puan farkla 69 puan toplayan İstanbul Belediye. 64 puanla Orduspor ve Balıkesirspor zirveyi takip ederken, Ankaraspor ve Samsunspor ise yavaş adımlarla zirveye çıkma peşinde.

İlk iki takıma baktığımızda bu 5 takıma Mersin İdmanyurde ve Manisaspor'u ekleyebiliriz. Bu takımların ilk iki şansları matematiksel olarak devam ediyor ancak önümüzdeki haftalarda daha netleşecek.

Play Off için 6 aday lazım ve şu an 7 takım bunun için mücadele veriyor. Yani bir takım bu alanın dışında kalarak Play Off şansını yitirecek. İstanbul Belediye, Orduspor, Balıkesirspor, Ankaraspor, Samsunspor, Mersin İdman Yurde ve Manisaspor adaylar ancak şu an Play off hattının dışında olup en yakın olan takım Manisaspor ve 6 puan geriden takip ediyor. Bu yüzden 35.haftaya girerken play off'a girme şansı en az olan takımda Manisaspor.

Küme düşme hattı ise işin içinden çıkılacak durumda değil. 4 düşme adayının olduğu bu sezon Kahramanmaraşspor küme düşmeyi garantileyerek aday sayısını 3'e düşürdü. Kalan 3 kişilik bu boşluğa 11 takım girmemek için mücadele verecek.Küme düşme hattında şu an Tavşanlı Linyitspor, 1461 Trabzonspor ve Fethiyespor yer alırken üzerilerindeki Boluspor, Gaziantep Belediyespor, Adanaspor,Bucaspor, Denizlispor ,Adana Demirspor, Karşıyaka ve Şanlıurfaspor'un küme düşme ihtimalleri var. Hatta Adanaspor, Denizlispor,Adana Demirspor ve Şanlıurfaspor'un bir maç fazlaları var ve 1 haftayı bay olarak geçirecekler. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi